Trots zijn op jezelf en anderen – 5x waarom dat mag

Een positief gevoel die niet iedereen zichzelf toegeeft. Trots zijn op jezelf het is zo’n fijn en sterk gevoel. Trots zijn op je beste vriendin, zus of moeder, het is eveneens een fijn gevoel om door te geven. Vergeet niet dat je best heel trots op jezelf mag zijn ongeacht wat je hebt bereikt!

1.Een terugblik vs een vooruitblik

Realiseer je wat je al hebt bereikt in het leven. Klein of groot, het verdient beide je trots. Al heb je je hoogtevrees overwonnen of een drempel overgelopen, je angst voor spinnen overwonnen of een voor jou moeilijke opdracht volbracht. Deze dingen zijn wellicht niet zomaar aan je voorbij gegaan en mag je best op terugblikken als iets waar je trots op mag zijn! Ook wat daarna gebeurt mag je best omarmen en zeggen ‘ja, ik ben trots’

2.Niet alles is vanzelfsprekend

Wij als mens zijn allemaal anders en dat maakt de wereld ook zo mooi. We hebben allemaal talenten, verborgen of al lang uitgedokterd, waar we trots op mogen zijn. De één heeft dat doel sneller en makkelijker bereikt dan de ander en ook is de manier waarop misschien helemaal anders. Maar uiteindelijk draait het om hetzelfde. Wees trots op wat je bereikt hebt, al heb je er een hobbeliger weg opzitten dan die ene andere die het in no time kon waarmaken.

3.Durf jezelf toe te spreken

Je hebt maanden aan dat project gewerkt en eindelijk is het klaar. Vergeet dan niet jezelf toe te spreken en te zeggen hoe trots je bent. Wanneer je dat niet doet ga je dat gevoel eerder onderdrukken en ga je wellicht met minder lof over het project door het land. Het lijkt misschien belachelijk, maar ga in de badkamer voor de spiegel staan en spreek jezelf toe met de woorden: ‘ik ben trots!’

4.Maak er een momentje van

Hoe vreemd het ook klinkt. Vier het project, de drempel die je overliep of datgene waar je trots op bent. Schrijf het misschien in je agenda om nooit meer te vergeten of haal een taartje bij de bakker. En als je nog verder wil gaan, deel het moment op social media (tenzij je het liever voor jezelf houd) en deel je trots met anderen. Dit kan alleen het fijne gevoel vergroten.

5.Vergeet niet te genieten

Leunt wellicht aan bij het vorige puntje, maar genieten van je moment is zo belangrijk. Al deel je het met de rest van de wereld of alleen met de beste vriendin die naast je staat, geniet van het moment dat je trots bent.

Ben jij genoeg trots op jezelf?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.