Overtuig jezelf – 5x hoe je dat doet

10 mei 2021 | Zelfliefde | 2 reacties

Jezelf overtuigen om een nieuw avontuur aan te gaan of iets te doen die volledig buiten je comfortzone ligt. Ga jij er voor achteruit en blijf je in je coconnetje? Of kan jij jezelf overtuigen om toch voor het onbekende te gaan en je gewoontes even achter je te laten? De moeilijkste persoon om te overtuigen ben je namelijk zelf en daarom hier 5 tips om toch jezelf te kunnen overtuigen.

Overwin je faalangst

‘Ik kan het niet’ is een gedachte die door heel veel hersenen opgenomen word. We moeten die faalangst dus zien te overwinnen als we ergens willen raken in het leven. En eigenlijk is dat helemaal niet moeilijk. Denk er aan wat je al hebt bereikt om te staan waar je nu staat. Hoe heb je dat gedaan? Precies, door je angst opzij te zetten.

Als je een ander kan overtuigen..

Jezelf overtuigen is het moeilijkste dat er is. Een ander overtuigen gaat stukken makkelijker, maar waarom zou je jezelf dan niet kunnen overtuigen? Doe gerust beroep op je beste vriendin of een collega om je project of nieuwe avontuur aan voor te stellen. Net doordat zij overtuigd zijn van jou kunnen zal je sneller overtuigd zijn van jezelf.

Stel jezelf in vraag

Ga aan een tafel zitten met pen en papier. Schrijf op wat je van plan bent en ga hier voor stap voor stap te werk. Ga hier ook na hoe je iets in het verleden hebt aangepakt en hoe dat is verlopen. Dat laatste doe je om jezelf te overtuigen dat je in het verleden ook al geslaagd was in bepaalde dingen, dus waarom zou het nu niet lukken?

Leer van wie naast je staat

Je staat er nooit alleen voor en hulp vragen is geen schande. Probeer dan ook te leren van de mensen rondom jou. Heeft die ene een eigen project uit de grond gestampt, bekijk dan hoe hij/zij dat gedaan heeft. Leer uit wat er in je omgeving gebeurt en stap voor stap kan je jezelf overtuigen om hetzelfde te doen.

Geloof in je kunnen

Een ander toespreken en zeggen dat hij/zij het kan is makkelijker dan het jezelf zeggen. Toch moet je geloven dat ook jij dit avontuur aan kan en dat jij dat nieuwe project tot een goed einde kan brengen. Geloof in jezelf dat je het kan en spreek jezelf moed in.

Moet jij jezelf nog overtuigen?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

2 Reacties
  1. Naomi

    ‘Denk eraan wat je al hebt bereikt om te staan waar je nu staat.’ Die zin ga ik onthouden. Vind ik een prachtige les!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Denk jij voor jezelf of voor anderen?

Als het eens in je hoofd schiet dat wanneer er volk op de stoep staat en je huis helemaal overhoop ligt dat je overkomt als een rommelige persoon terwijl je anders altijd alles opgeruimd hebt. 'Oh nee, wat gaan ze nu van mij denken?' zou je wel eens durven denken....

Lees meer
Doe ook eens zomaar iets – 5x hoe je dat doet

Doe ook eens zomaar iets – 5x hoe je dat doet

Tegenwoordig zijn we alleen maar druk bezig met ons leven te leiden. Een afspraak hier, een rondje boodschappen halen, een andere afspraak die niet kan wachten, .. En zo vliegen we maar de klok rond. Sta je wel eens stil bij mensen die eens hulp nodig hebben of...

Lees meer

Recente blogs