Wat als je hoofd vol gedachten zit maar er niets van aan komt? – 3x wat je er aan doet

27 januari 2021 | Geest & Gezondheid | 1 reactie

Dag in dag uit werken onze hersenen met afspraken onthouden, klusjes bedenken, cijfers combineren en nog veel meer van dat. Je zou van minder hoofdpijn krijgen, zegt men dan. Jawel, een oorzaak van hoofdpijn kan zijn dat je hersenen er even genoeg van hebben en wat rust willen. Maar dat is niet zo simpel in een wereld als deze waarin we constant ‘aan’ moeten zijn en een offday vaak scheef bekeken word. En toch moeten we af en toe eens aan onszelf en onze hersenen denken.

1.Maak een trigger list

Lijstjes maken zijn altijd een goed idee. Afvinken is fijn en voelt als: weer iets afgewerkt vandaag. Maar een trigger list helpt je gedachten te triggeren over openstaande opdrachten, taken of klusjes. Een trigger list word meestal gebruikt wanneer je het overzicht kwijt bent en niet meer weet waar eerst te beginnen. Het lijkt er wel op dat je nog meer te doen hebt, maar eigenlijk geeft het je alleen maar een overzicht van wat nog moet gebeuren. En door de lijst te overlopen triggert het je gedachten en leegt het je hoofd.

2.Plan acties in

Heb je zo van die ellenlange to do-lijstjes? Weet je echt niet wat je wanneer kan doen? Neem je agenda er bij en ga alle taken inplannen. Plan beetje bij beetje en dag per dag. Is er een taak die heel veel tijd vraagt? Plan die bijvoorbeeld op een middag, en voor taken die snel klaar zijn kan je die in de ochtend plannen mocht er nog geen afspraak in de weg staan. Beetje bij beetje plan je je agenda vol, maar is niet overweldigend.

3.Schrijf het van je af

Neem een wit blad papier en ga gewoon schrijven. Schrijven wat er momenteel in je hoofd omgaat. Je hoeft hier helemaal geen grootste schrijver voor te zijn of ellenlange zinnen aan elkaar te breien. Neem desnoods woorden die je centraal zet en schrijf woorden die in je hoofd ronddwalen rondom. Soms heb je meerdere witte bladen nodig, maar dat is niet erg. Zo lang het je hoofd leegmaakt kan dit helpen. Give it a try ­čśë

Wat doe jij om je hoofd leeg te maken?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

1 Reactie
  1. Agn├Ęs

    Deze blog komt als geroepen! Hele fijne tips, hier kan ik echt wat mee. Ik ga meestal mediteren of wandelen, maar dit zijn net even wat praktischere dingen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs