Kijk eens om je heen

15 mei 2020 | Geest & Gezondheid | 2 reacties

Tijdens de zoektocht naar onderwerpen en inspiratie kwam deze quote in het Engels op het scherm. Een quote die ontelbaar keren in verschillende situaties naar boven is gekomen.

Vooruit kijken

We leren van kinds af aan om steeds vooruit te kijken. Niet alleen om die boom op het wandelpad te vermijden, maar ook in het leven. Zo is vooruit kijken in het leven gelijk aan loslaten wat je achterlaat in het verleden. Dat kunnen zware dingen zijn, maar ook een hoofdstuk afsluiten die niet persé slecht geweest is.

Kijk eens om je heen en kort achterom

Soms kom je in situaties terecht waarvan je denkt ‘dat gebeurt alleen met mij’, maar niets is minder waar. Elk van ons draagt een denkbeeldige rugzak, al dan niet zwaar geladen. Pas wanneer je met elkaar gaat praten besef je dat je niet alleen staat in deze wereld.

Praten helpt

Een groot deel van het verwerkingsproces is praten. Op die manier ga je de rugzak die je draagt verlichten en zal je leren om terug vooruit te kijken en niet meer achterom. Ook leer je om anderen te helpen rondom zich te kijken in plaats van ofwel vooruit of achterom te kijken.

Ben jij iemand die wel rondom zich durft te kijken?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

2 Reacties
 1. Ilona Wielinga

  Wat een mooi artikel! Ik durf weer steeds meer rondom te kijken, alhoewel ik liever niet te ver naar voren kijk. Ik weet dat sommige gebeurtenissen je leven echt over de kop kunnen gooien. Dus niet te ver vooruit plannen werkt wel heel goed voor mij. En inderdaad, het verleden laten voor wat het is. Je neemt het altijd mee en kan er van leren, maar het heeft geen zin om er in te blijven hangen.

  Antwoord
  • Evelyne

   Dank je! Blij te horen dat je het terug aandurft om rondom je te kijken. En inderdaad, sommige gebeurtenissen kunnen bepalen hoe je je leven leidt. Maar kunnen je ook veel leren en dat is net wat ik met dit artikel wou bereiken.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs