Vermijd stress in het dagelijkse leven – 3x hoe je dat doet

Stress is een vreemd beestje ofwel een soort spanning die je krijgt van een inspanning. Ook wanneer er te veel gedachten in je hoofd zitten kan dit stress veroorzaken. En net dat moeten we proberen te vermijden, zeker in het dagelijkse leven. Niet altijd even makkelijk, maar met deze 3 tips zou het moeten lukken.

1.Organisatie is alles

In het dagelijkse leven kan het er al eens chaotisch aan toe gaan als je met meerdere taken geconfronteerd word. Een drukke job, thuiskomen en nog een was insteken om die daarna nog te strijken en ondertussen nog een potje koken. Dat kan al eens voor stress zorgen in het dagelijkse leven. Maar organisatie kan je hierbij helpen. Zo kan je bv een planning maken voor een hele week en creeër je ook meer rust in je hoofd.

2.Zorg voor jezelf

Naast het organiseren van je dagplanning is voor jezelf zorgen ook een grote nood. Zeker bij stressmomenten. Een warm en relaxerend bad kan hier goed voor zijn, maar vooral een goeie nachtrust is van belang. Voor jezelf zorgen is zowel mentaal als fysiek belangrijk.

3.Neem iemand in vertrouwen

Wanneer je ondervind dat stress de bovenhand van jouw gedachten neemt kan je best iemand in vertrouwen nemen. Dat kan je beste vriendin, de buurvrouw of je collega van het werk zijn. Neem iemand die je volledig vertrouwt en je terug rustig kan maken. Helpt dit niet is het niet verkeerd om eens de huisdokter te raadplegen. Die kan je medicatie geven voor even of je doorverwijzen naar een therapeut.

Hoe vermijd jij stress?

Delen:

2 Reacties

  1. 13 januari 2021 / 07:42

    Organisatie is alles. Helemaal mee eens! Oké, niet dat ik daardoor geen stress heb, maar dan hoef je je in ieder geval niet druk te maken om wat er allemaal nog moet gebeuren, want dat staat keurig ingepland;).

  2. 14 januari 2021 / 08:19

    Die eerste is inderdaad erg belangrijk. De mentale last van geen overzicht hebben is vaak veel groter dan de stressveroorzaker zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.