Denk jij voor jezelf of voor anderen?

Als het eens in je hoofd schiet dat wanneer er volk op de stoep staat en je huis helemaal overhoop ligt dat je overkomt als een rommelige persoon terwijl je anders altijd alles opgeruimd hebt. ‘Oh nee, wat gaan ze nu van mij denken?’ zou je wel eens durven denken. Maar wellicht kijkt het volk door de rommel heen en hebben ze een heel leuk gesprek met je. Denk dus niet in hun plaats en trek het je vooral niet aan.

Denk niet in een ander zijn plaats

Denken in een ander zijn plaats, het gaat sneller dan je denkt. Onze hersenpan begrijpt sommige tekenen als verdacht of vreemd terwijl diegene eigenlijk denkt ‘hé wat leuk’ of ‘ik ben hier wel graag’. Ga dus niet denken in een ander zijn plaats en voorkom dat je een hele dag kribbig loopt omwille van die invulgedachten die je hebt gemaakt voor anderen.

Probeer uit de buurt te blijven van negatieve mensen

We hebben allemaal wel onze negatieve kantjes en die moeten ook wel eens uitgesproken worden. Maar, laat je niet neerhalen door mensen die steeds maar negatief overkomen. Het geeft je alleen maar stof tot piekeren en het zal ook automatisch je hersenpan onnodig aan het doemdenken zetten. ‘oh zouden ze dit of dat van mij denken?’ of ‘die denkt wellicht dat ik dom ben’ zijn maar enkele voorbeelden van gedachten die kunnen opborrelen.

Laat het los!

Iets loslaten is makkelijker gezegd dan gedaan. En toch is loslaten nodig om jezelf niet helemaal gek te maken. In ons hoofd zijn we meer bezig met wat mensen van ons denken dan met hetgeen echt telt. Je hoofd gaat namelijk vol gedachten zitten die helemaal niet van jou zijn en dat kan je absoluut missen.

Denk jij wel eens wat een ander zou kunnen denken?

Delen:

4 Reacties

 1. 15 april 2021 / 16:22

  Voor een ander denken is één van de dingen waar ik op een dag heel druk mee ben. Over het algemeen denk ik trouwens verkeerd voor een ander, dus ik probeer het af te leren;).

  • Evelyne
   Auteur
   16 april 2021 / 19:55

   Ik begrijp het, want helaas doe ik het zelf nog te veel..

 2. 16 april 2021 / 19:50

  Naarmate ik ouder word ben ik wel minder bezig met wat anderen zouden kunnen denken, maar toch zijn er zeker nog wel momenten dat ik het wel doe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.