Denk jij voor jezelf of voor anderen?

14 april 2021 | Zelfliefde | 4 reacties

Als het eens in je hoofd schiet dat wanneer er volk op de stoep staat en je huis helemaal overhoop ligt dat je overkomt als een rommelige persoon terwijl je anders altijd alles opgeruimd hebt. ‘Oh nee, wat gaan ze nu van mij denken?’ zou je wel eens durven denken. Maar wellicht kijkt het volk door de rommel heen en hebben ze een heel leuk gesprek met je. Denk dus niet in hun plaats en trek het je vooral niet aan.

Denk niet in een ander zijn plaats

Denken in een ander zijn plaats, het gaat sneller dan je denkt. Onze hersenpan begrijpt sommige tekenen als verdacht of vreemd terwijl diegene eigenlijk denkt ‘hé wat leuk’ of ‘ik ben hier wel graag’. Ga dus niet denken in een ander zijn plaats en voorkom dat je een hele dag kribbig loopt omwille van die invulgedachten die je hebt gemaakt voor anderen.

Probeer uit de buurt te blijven van negatieve mensen

We hebben allemaal wel onze negatieve kantjes en die moeten ook wel eens uitgesproken worden. Maar, laat je niet neerhalen door mensen die steeds maar negatief overkomen. Het geeft je alleen maar stof tot piekeren en het zal ook automatisch je hersenpan onnodig aan het doemdenken zetten. ‘oh zouden ze dit of dat van mij denken?’ of ‘die denkt wellicht dat ik dom ben’ zijn maar enkele voorbeelden van gedachten die kunnen opborrelen.

Laat het los!

Iets loslaten is makkelijker gezegd dan gedaan. En toch is loslaten nodig om jezelf niet helemaal gek te maken. In ons hoofd zijn we meer bezig met wat mensen van ons denken dan met hetgeen echt telt. Je hoofd gaat namelijk vol gedachten zitten die helemaal niet van jou zijn en dat kan je absoluut missen.

Denk jij wel eens wat een ander zou kunnen denken?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

4 Reacties
 1. Naomi

  Voor een ander denken is één van de dingen waar ik op een dag heel druk mee ben. Over het algemeen denk ik trouwens verkeerd voor een ander, dus ik probeer het af te leren;).

  Antwoord
  • Evelyne

   Ik begrijp het, want helaas doe ik het zelf nog te veel..

   Antwoord
 2. Zo simpel is dan geluk

  Naarmate ik ouder word ben ik wel minder bezig met wat anderen zouden kunnen denken, maar toch zijn er zeker nog wel momenten dat ik het wel doe.

  Antwoord
  • Evelyne

   Hier is dit ook nog wel het geval..

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Overtuig jezelf – 5x hoe je dat doet

Overtuig jezelf – 5x hoe je dat doet

Jezelf overtuigen om een nieuw avontuur aan te gaan of iets te doen die volledig buiten je comfortzone ligt. Ga jij er voor achteruit en blijf je in je coconnetje? Of kan jij jezelf overtuigen om toch voor het onbekende te gaan en je gewoontes even achter je te laten?...

Lees meer
Doe ook eens zomaar iets – 5x hoe je dat doet

Doe ook eens zomaar iets – 5x hoe je dat doet

Tegenwoordig zijn we alleen maar druk bezig met ons leven te leiden. Een afspraak hier, een rondje boodschappen halen, een andere afspraak die niet kan wachten, .. En zo vliegen we maar de klok rond. Sta je wel eens stil bij mensen die eens hulp nodig hebben of...

Lees meer

Recente blogs