Zorg goed voor jezelf

Voor jezelf zorgen betekent niet alleen je dagelijks voorzien van een flinke wasbeurt of een extra masker op je gezicht. Dit is uiteraard ook belangrijk, maar daarnaast is het vooral belangrijk om jezelf goed mentaal te verzorgen.

Ontspanning op tijd en stond

Een workaholic kan hier best oren naar hebben. Alleen maar werken en geen ’tijd voor ontspanning’ zou op zijn tijd wel eens fout kunnen lopen. En dan heb ik het niet over de gebruikelijke eetpauzes op het werk, maar de ontspanning naast het werk. Maak tijd vrij om eens een halve dag of avond te ontspannen met vrienden of familie. Eens helemaal aan niets denken en je amuseren zonder dat het werk ter sprake komt.

Een goede nachtrust

Iedereen is anders in de nachtrust. De één kan al langer opblijven dan de ander. Sommige hebben een middagdutje nodig om de dag te overleven, maar durven dan ’s avonds laat op te blijven omdat ze niet moe zijn. Probeer zoveel mogelijk op een vast tijdstip je bed op te zoeken om een voldoende nachtrust in te lassen.

Luister naar je lichaam

Af en toe wil je lichaam je ook iets zeggen. Meestal roept het ‘stop’ wanneer het zich uitgeput voelt. Luister naar de signalen en doe er ook iets mee. Rusten is de beste remedie om je lichaam te helpen. Ook kan het soms helpen om na te denken over je eetpatroon en leefpatroon. Eet je wel voldoende gezond? Doe je wel voldoende aan beweging? Nu is het moment om er iets aan te doen.

Zorg jij voldoende voor jezelf?

Delen:

4 Reacties

  • Evelyne
   Auteur
   23 mei 2020 / 18:58

   Ja, dat is inderdaad heel belangrijk. Blij te horen dat dat bij jou goed lukt. Houden zo! 😉

 1. 24 mei 2020 / 17:15

  Helemaal waar! Een gezond geest in een gezond lichaam, dat is super belangrijk en begint inderdaad met deze tips 🙂

  • Evelyne
   Auteur
   24 mei 2020 / 21:01

   Absoluut. Een gezonde geest in een gezond lichaam is heel belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.