Ontsnappen aan de dagelijkse sleur – 5x hoe je dat doet

Elke dag op hetzelfde uur opstaan en elke dag hetzelfde ritueel doen. Niet iedereen is hier voor gemaakt en ook wie hier aan gewend is raakt het al eens beu. Net als elke dag de afwas doen of de was insteken. Allemaal dingen die moeten gedaan worden uiteraard, maar soms is de dagelijkse sleur een echte sleur geworden.

Verander je methode van werken

Elke dag hetzelfde doen op hetzelfde tijdstip. En toch zie je er soms tegenop. Je mist iets en weet niet wat. Misschien is het wel de dagelijkse sleur om elke dag hetzelfde te doen. Waarom verander je eens niet van methode? Waarom schuif je die ene taak even op om een andere taak in de plaats te doen? Het geeft misschien een soort van verfrissend beeld om het steeds een beetje anders te gaan doen.

Bundel je verschrikkelijke taken

Het ene taakje doe je uiteraard liever dan het andere. En soms probeer je ook wel eens dat verschrikkelijke taakje steeds maar uit te stellen. Waarom bundel je eens niet die verschrikkelijke taakjes? Doe ze dan in een bepaalde tijdspanne en je zal zien dat je er dan ook veel sneller vanaf zal zijn. Dit helpt je eveneens in je dagelijkse sleur die je steeds ervaart.

Pak de zaken aan

Wanneer je niets verandert, zal er ook niets anders gebeuren. Doe dus moeite om het één en ander te veranderen om die dagelijkse sleur te doorbreken. Blijf niet bij dat ritueel hangen als het je ongelukkig maakt. Probeer iets anders en soms is iets heel klein veranderen al een nieuwe wereld. Soms is het nodig om iets deftig groots te veranderen om jezelf weer gelukkiger te voelen.

Weeg de zaken af

Vraag jij je wel eens af waarom je die ene taak zo belangrijk vind? Kan je die laten vallen of moet die echt op dat moment gedaan worden? Is er een soort verplichting aan die taak en moet ik die echt op dat moment af krijgen? Allemaal dingen waar je bij moet nadenken om jezelf uit de dagelijkse sleur te krijgen en eventueel anders te gaan doen.

Durf onveilige doelen te stellen

Wie in een dagelijkse sleur beland heeft meestal altijd veilige doelen gesteld voor zichzelf. Durf daarom ook eens onveilige doelen te stellen, doelen waarvan je zegt ‘dit is nieuw voor mij’ en wees er vooral niet bang voor. Het haalt je tevens uit je dagelijkse sleur waar je steeds weer hetzelfde doet.

Heb jij last van een dagelijkse sleur?

Delen:

4 Reacties

 1. 8 mei 2021 / 07:50

  In het thuiswerken probeer ik niet altijd achter m’n bureau te blijven zitten. Af en toe eens in de zetel met de laptop of op het terras. Verandering kan idd wel eens deugd doen 🙂

  • Evelyne
   Auteur
   9 mei 2021 / 18:19

   Inderdaad, eens afwisselen van plaats van werken kan al heel veel doen

 2. 8 mei 2021 / 08:51

  Een beetje sleur vind ik meestal wel fijn: dingen op vaste tijden en dagen doen. Ik stel lastige taken wel veel te vaak uit (komt toevallig volgende week een blog over;)), dus ik vind lastige taken bundelen een heel goed idee!

  • Evelyne
   Auteur
   9 mei 2021 / 18:29

   Voor de één werkt dat en voor de ander niet, dat zijn de verschillen tussen de mensen. En zo leren we ook heel veel van elkaar, dat is dan weer het positieve in het verhaal 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.