Positiviteit is een kracht – 5x hoe je dit vasthoud

Positief blijven in deze tijden, het is wat. Toch heb je positiviteit voor het grootste deel zelf in de hand. Want de meeste stress word door jezelf veroorzaakt. Kunnen we het vermijden? Dat moet wel lukken, maar zeker is het niet. Kunnen we er iets aan doen? Ja zeker! Hier zijn 5 tips om makkelijker een positieve mindset vast te houden.

Begin je dag positief

Je herkent het wellicht: je staat op en laat al meteen alles uit je handen glijden. Dan zeg je wel eens: ‘is het voor de hele dag dat alles misloopt?’ en meestal is dat dan ook wel zo. Een tip om te voorkomen dat je de hele dag ongelukken doet is gewoon al starten met een positieve quote. Bv, Ik kan het of Ik verdien het.

Let op je voeding

We hebben allemaal wel eens zin in een goed pak friet met alles er op en er aan. En dat mag op zijn tijd ook wel eens. Maar gezonde voeding is nodig voor een gezond hersenstelsel. Te veel vet en suikers zorgen niet alleen voor een andere lichaamsbouw, maar je hersenen eten hier ook van mee en worden er eerder neerslachtig van. Het is absoluut niet de bedoeling dat je als een konijn gaat leven en enkel groenten op je bord legt. Let er op dat je 3 maaltijden per dag neemt met voldoende koolhydraten en gezonde suikers.

Zorg voor voldoende me-time

Je hoofd leegmaken kan je het best doen door me-time in te lassen. Dat hoeft niet persé elke dag, maar toch minstens enkele keren per week. Zo verplicht je jezelf ook een beetje om in een drukke werkweek even van je werk weg te lopen. Me-time kan voor velen iets anders betekenen, maar het wil vooral dat je even aan jezelf denkt door gewoon even alleen dingen te doen. De één kan op dat moment genieten van een deugddoend bad, de ander gaat liever een rondje lopen en nog iemand anders ruimt liever het huis op.

Omring je met positieve mensen

Het is niet omdat die ene vriendin even een dipje heeft dat je ze moet laten vallen. Zeker niet! Maar kies er wel je moment voor uit. Voel jij je even minder goed in je vel, ga dan bijvoorbeeld niet die ene vriendin opzoeken die je niet kan opbeuren omdat ze zelf te veel met negativiteit bezig is. Ga op stap met mensen waar jij je goed bij voelt en je even een middagje een fijne tijd mee kan beleven. Automatisch ga jij je ook beter voelen hierdoor.

Lachen is gezond

Een gewone glimlach op je gezicht toveren is soms al voldoende om de positiviteit van de dag naar boven te halen. Op een mindere dag gebeurt dit misschien minder spontaan, maar het is wetenschappelijk bewezen dat je gelukkig word van een simpele glimlach en die meestal automatisch word teruggegeven. Dus.. kom maar op met je mooiste glimlach!

Haal jij kracht uit de positiviteit?

Delen:

6 Reacties

 1. 3 juni 2021 / 20:52

  Dat zijn goede punten! Ik haal er zeker kracht uit om positief in het leven te staan. Het maakt dat ik de zware dingen beter aankan.

 2. 4 juni 2021 / 08:06

  Wat heb je een fijne blog! Ik probeer ook positief te blijven, al is het soms heel moeilijk (zeker met de pandemie). Deze tips zijn zo belangrijk en echt weer even een herinnering om positiever in het leven te staan!

  • Evelyne
   Auteur
   4 juni 2021 / 13:02

   Dank je! 🙂 Het is inderdaad niet altijd makkelijk in deze tijden om positief te blijven. Deze artikels zijn alvast bedoelt om iedereen even te reminden 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.