Positiviteit is een kracht – 5x hoe je dit vasthoud

17 mei 2021 | Positiviteit | 6 reacties

Positief blijven in deze tijden, het is wat. Toch heb je positiviteit voor het grootste deel zelf in de hand. Want de meeste stress word door jezelf veroorzaakt. Kunnen we het vermijden? Dat moet wel lukken, maar zeker is het niet. Kunnen we er iets aan doen? Ja zeker! Hier zijn 5 tips om makkelijker een positieve mindset vast te houden.

Begin je dag positief

Je herkent het wellicht: je staat op en laat al meteen alles uit je handen glijden. Dan zeg je wel eens: ‘is het voor de hele dag dat alles misloopt?’ en meestal is dat dan ook wel zo. Een tip om te voorkomen dat je de hele dag ongelukken doet is gewoon al starten met een positieve quote. Bv, Ik kan het of Ik verdien het.

Let op je voeding

We hebben allemaal wel eens zin in een goed pak friet met alles er op en er aan. En dat mag op zijn tijd ook wel eens. Maar gezonde voeding is nodig voor een gezond hersenstelsel. Te veel vet en suikers zorgen niet alleen voor een andere lichaamsbouw, maar je hersenen eten hier ook van mee en worden er eerder neerslachtig van. Het is absoluut niet de bedoeling dat je als een konijn gaat leven en enkel groenten op je bord legt. Let er op dat je 3 maaltijden per dag neemt met voldoende koolhydraten en gezonde suikers.

Zorg voor voldoende me-time

Je hoofd leegmaken kan je het best doen door me-time in te lassen. Dat hoeft niet persé elke dag, maar toch minstens enkele keren per week. Zo verplicht je jezelf ook een beetje om in een drukke werkweek even van je werk weg te lopen. Me-time kan voor velen iets anders betekenen, maar het wil vooral dat je even aan jezelf denkt door gewoon even alleen dingen te doen. De één kan op dat moment genieten van een deugddoend bad, de ander gaat liever een rondje lopen en nog iemand anders ruimt liever het huis op.

Omring je met positieve mensen

Het is niet omdat die ene vriendin even een dipje heeft dat je ze moet laten vallen. Zeker niet! Maar kies er wel je moment voor uit. Voel jij je even minder goed in je vel, ga dan bijvoorbeeld niet die ene vriendin opzoeken die je niet kan opbeuren omdat ze zelf te veel met negativiteit bezig is. Ga op stap met mensen waar jij je goed bij voelt en je even een middagje een fijne tijd mee kan beleven. Automatisch ga jij je ook beter voelen hierdoor.

Lachen is gezond

Een gewone glimlach op je gezicht toveren is soms al voldoende om de positiviteit van de dag naar boven te halen. Op een mindere dag gebeurt dit misschien minder spontaan, maar het is wetenschappelijk bewezen dat je gelukkig word van een simpele glimlach en die meestal automatisch word teruggegeven. Dus.. kom maar op met je mooiste glimlach!

Haal jij kracht uit de positiviteit?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

6 Reacties
 1. Zo simpel is dan geluk

  Dat zijn goede punten! Ik haal er zeker kracht uit om positief in het leven te staan. Het maakt dat ik de zware dingen beter aankan.

  Antwoord
 2. Charlotte

  Wat heb je een fijne blog! Ik probeer ook positief te blijven, al is het soms heel moeilijk (zeker met de pandemie). Deze tips zijn zo belangrijk en echt weer even een herinnering om positiever in het leven te staan!

  Antwoord
  • Evelyne

   Dank je! 🙂 Het is inderdaad niet altijd makkelijk in deze tijden om positief te blijven. Deze artikels zijn alvast bedoelt om iedereen even te reminden 😉

   Antwoord
 3. Saskia

  Lachen is het beste medicijn 😉

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

We zijn al halfweg de zomer. Voor de één zit de reis naar het zonnige zuiden of tropische eilanden er al op, voor de ander moet die nog beginnen. Toch zijn er ook mensen die liever de zomer thuis in eigen tuin of een zomerse bar aan de kust beleven. Niets mis mee...

Lees meer
Geef negativiteit geen schijn van kans

Geef negativiteit geen schijn van kans

'We moeten er het beste van maken', 'We gaan er samen voor', 'Het zal je lukken' zijn maar enkele woorden die we elkaar toewensen eens één van de twee twijfelt over een belangrijke stap die we nemen. Daarom is het ook belangrijk om elke dag opnieuw aan een positieve...

Lees meer
20 soorten lijstjes die je kan maken

20 soorten lijstjes die je kan maken

Lijstjes. Voor sommigen zijn ze niet meer uit hun leven te denken, want zonder lijstje kom je er niet. Niet iedereen is zo, maar lijstjes zijn gewoon heel gemakkelijk. Vooral voor vergeethoofden of to much to do-people 😉 Er bestaat niet alleen zoiets als een to...

Lees meer

Recente blogs

20 dingen om te doen wanneer het regent

20 dingen om te doen wanneer het regent

Terwijl dit geschreven word regent het buiten pijpenstelen en waaien de bladeren als een storm over het terras. De regen klettert tegen de ramen en van opklaring is absoluut geen sprake. Tjah.. wat doe je dan bij zo'n weer, wanneer je niet buiten kan om een gezellig...

Lees meer