Ontsnappen aan de dagelijkse stress – 5x hoe je dat kan doen

De één kent meer stress dan de ander. De één krijgt er dagelijks mee te maken, de ander kan de stress makkelijker van zich afzetten. Daarom is het belangrijk om op tijd te kunnen ontspannen. Voor ieder werkt ontspannen op een andere manier. Daarom zijn hier 5 manieren die wel voor je kunnen werken.

1.Een relaxerend warm bad

Gewoon even in een warm bad met een gezichtsmaskertje op. De haren even laten inwerken met shampoo waardoor je een betere glans krijgt. Dit hoef helemaal geen uren te duren, met een halfuurtje kan je hierdoor al helemaal ontspannen zijn.

2.Schrijven

Door te schrijven (op papier of digitaal) kan je de stress van de dag even van je afschudden. Zo kan je eventueel een leeg blad nemen om gewoon op te schrijven of verder te werken aan een tekst waar je al aan begonnen bent.

3.Bezigheid of luieren

Ontspannen is net zo goed lui zijn als bezig zijn met iets waar je hoofd helemaal leeg van word. Zoals simpelweg een digitaal blokkenspel te spelen op je gsm als gewoon slapen in je zetel voor een halfuurtje. Beiden zorgen er voor dat je geest verruimd word en je voor even de stress van je kunt afgooien.

4.Een serie/Netflix marathon met chips of wijn

Na een lange dag even in de zetel ploffen en gewoon met een zak chips en een glas wijn naast je een serie kijken op Netflix. Of voor wie dat niet heeft kan een film die je recent hebt opgenomen ook deugd doen. Gewoon even in een ander verhaal leven kan zo ontspannend werken.

5. Een streepje muziek

Muziek is voor sommige dé ultieme ontspanning. Zelf muziek spelen of je radio loeihard zetten, het is maar wat je graag doet. Het hoeft wederom niet lang te duren, de tijdsduur heeft er maar weer voor gezorgd dat je voor even ontspannen was.

Hoe ontsnap jij aan de dagelijkse stress?

Delen:

1 Reactie

  1. 22 september 2020 / 09:02

    Dat ik niet kon ontsnappen aan de dagelijkse stress, is denk ik één van de voornaamste redenen van mijn burn-out. Dit zijn mooie manieren. En o, wat mis ik een bad, want inderdaad is dat een heerlijke manier om te ontspannen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.