Zet het weekend rustig in – 5x dingen die je helpen

23 april 2021 | Positiviteit | 4 reacties

Wie het woord weekend uitspreekt denkt aan vrije dagen die je geheel bruisend mag invullen. Een afterparty hier, een date met vrienden daar en laten we niet vergeten om voldoende alcohol in huis te halen. Echter hoeft dit niet elk weekend zo te zijn en kan je gerust eens een rustig weekend plannen zonder je schuldig te voelen dat je geen wilde verhalen kan vertellen.

Maak eindelijk eens tijd voor me-time

Het weekend is de uitgelezen gelegenheid om tijd vrij te maken om jezelf en je huid uitgebreid te verzorgen. Je kan dit ook volledig zelf en hoeft hier niet altijd de deur voor uit te gaan. Vul een badje met warm/lauw water en smeer ondertussen een gezichtsmasker op je gezicht. Of voor wie nood heeft aan professionele hulp hierbij kan altijd eens langsgaan bij een schoonheidsspecialiste of een wellness in de buurt.

Doe dingen waar jij rust in je hoofd door vind

Een drukke werkweek vraagt eerder om een rustgevend weekend en daarom moet je aan jezelf denken. Doe dingen waar jij rust in vind en vermijd zoveel mogelijk stressmomenten. Een wandeling of een boek lezen zijn maar enkele voorbeelden die je hierbij kunnen helpen.

Maak tijd om een weekplanning te maken

Door in het weekend een weekplanning voor de volgende week te maken creeër je automatisch een minder stressvolle werkweek. Het geeft je ook al meer rust als je zonder heel veel stress aan een nieuwe werkweek kan beginnen. Voor zo’n planners kan je in een boekvorm werken ofwel een A4-papier dat je aan de koelkast of een andere zichtbare plaats in huis kan hangen. Wanneer je dat steeds op een vast tijdstip inplant word dit een soort gewoonte die je niet meer zal kunnen missen.

Zet je wekker en neem een ontbijt

Het weekend betekent wellicht voor velen ook ‘ik kan uitslapen!’. Dat mag je gerust ook doen als je er nood aan hebt, maar zorg er voor dat je je slaapritme blijft behouden. Blijf dus niet liggen tot een uur of elf om dan geen ontbijt te nemen en direct een lunch naar binnen te werken. Het behouden van je ritme is belangrijk en zet daarom je wekker en neem een heerlijk ontbijt.

Kook voor meerdere dagen

Voor wie niet graag kookt is dit misschien wel hét idee. Kook gewoon voor meerdere dagen in 1 keer zodat je enkele dagen vrij van koken bent en nergens aan hoeft te denken. Het maakt het niet uit of je dit tijdens de week doet om dan niet te hoeven koken in het weekend of je het nu net fijn vind om in het weekend te koken en de hele werkweek voor te bereiden.

Hoe zet jij het weekend rustig in?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

4 Reacties
 1. Naomi

  Weekend betekent voor mij inderdaad niet koken. En ik vind dat zo heerlijk. Ik zorg altijd dat ik een gezonde, door mijzelf gemaakte maaltijd in de vriezer heb. Dat eet ik dan in het weekend. Bevalt me heel goed. En verder ben ik met je eens dat het weekend een prima moment is om te zorgen voor ontspanning en tijd voor jezelf.

  Antwoord
  • Evelyne

   Ja, zo verschillen we allen. De één houd er van om dat te doen en doet het dan op vrije dagen of net andersom. Zolang we in het weekend maar voldoende ontspannen 😉

   Antwoord
 2. Zo simpel is dan geluk

  Weekend is voor mij de wekker niet hoeven zetten. Hoewel ik zondag altijd vroeg sport dus hem dan wel zet, maar meestal ben ik dan al voor de wekker wakker, heerlijk. Doordeweeks gaat mijn wekker altijd al om 6 uur, dus kunnen uitslapen is echt een verademing.

  Antwoord
  • Evelyne

   Ja, velen hebben wellicht dat gevoel 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

We zijn al halfweg de zomer. Voor de één zit de reis naar het zonnige zuiden of tropische eilanden er al op, voor de ander moet die nog beginnen. Toch zijn er ook mensen die liever de zomer thuis in eigen tuin of een zomerse bar aan de kust beleven. Niets mis mee...

Lees meer
Geef negativiteit geen schijn van kans

Geef negativiteit geen schijn van kans

'We moeten er het beste van maken', 'We gaan er samen voor', 'Het zal je lukken' zijn maar enkele woorden die we elkaar toewensen eens één van de twee twijfelt over een belangrijke stap die we nemen. Daarom is het ook belangrijk om elke dag opnieuw aan een positieve...

Lees meer

Recente blogs