Gun jezelf tijd – 5x hoe je dat doet

6 januari 2021 | Geest & Gezondheid | 1 reactie

‘Heb je al een huis gekocht?’, ‘Je woont toch al alleen, zeker?’ of ‘Wanneer begin je nu aan een lief?’ zijn maar enkele vragen die anderen kunnen stellen wanneer ze eens over de vloer komen. Je kent het wellicht wel en hebt al zeker eens zo’n vraag voorgeschoteld gekregen. Hier zijn 5 tips om jezelf wat tijd te gunnen in deze chaotische wereld.

1.Neem tijd voor me-time tussendoor

Op zoek naar een job, huis, lief, .. Staar je vooral niet blind! Gun jezelf tijd om even op adem te komen ookal heb je de hele dag niet veel meer uitgespookt dan rond te struinen op het internet en heel veel mails rond gestuurd. Ook je hoofd heeft nood aan rust en die kan je best even laten bezinken door gewoon even aan niets te denken. Maak tijd vrij om even relaxed een warm badje te nemen of gewoon even je zinnen te verzetten door een serie op te zetten. Lees hier nog meer me-time momenten.

2.Neem voldoende slaap

Slaap is heel belangrijk. Al zeg je dat je maar 4u slaapt nodig hebt, op een dag ga je hier ooit onderdoor en val je in een onrustig slaapritme. Het is beter om tijdig je bed in te kruipen en als je er nood aan hebt om uit te slapen dan moet je dat ook doen. Tot de middag uitslapen is nu wellicht ook te veel van het goede, maar wie een goeie 8u à 10u slaap heeft gehad zal terug in een positief slaapritme zitten en zich automatisch beter voelen.

3.Zorg voor een vast en gezond eetpatroon

Een vettige hamburger met frietjes kan altijd eens smaken en is ook geen doodzonde. Maar wees er attent op dat je tijdig een gezonde maaltijd achter de kiezen steekt. En ook dat je op regelmatige tijdstippen een maaltijd nuttigt. Snoepen tussendoor zorgt er namelijk ook voor dat je eetpatroon verandert, dus pas hier mee op. Maak desnoods een planning wat je wanneer eet en wanneer je eens wil zondigen. Je hebt geen idee wat het doet met je hersenen ūüėČ

4.Vermijd te veel prikkels

Tegenwoordig willen we de hele dag online zijn en alles horen en zien van iedereen over de hele wereld. Laat dat al eens los en je zal zien hoe verlichtend dat al is. ‘Mag ik dan nooit meer op mijn gsm kijken?’ hoor ik je denken. Maar natuurlijk wel! Vermijd gewoon dat je op elk dood moment te veel geprikkeld word door constant op het scherm te zitten kijken die eigenlijk totaal je wereld niet gaat veranderen.

5.Vermijd een negatieve omgeving

Jezelf tijd gunnen is ook jezelf positief benaderen. Wanneer je steeds in een negatieve omgeving vertoeft als in mensen die je constant zeggen wat je moet doen is het beter om daar afstand van te nemen. Anders raak je alleen maar in de war en ook wel overprikkelt. Over je gevoelens en gedachten praten verlicht dan wel de stress, je doet het beter op het gepaste moment met de gepaste personen.

Gun jij jezelf voldoende tijd?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

1 Reactie
  1. Naomi

    Zó met al deze punten eens. Ik merk dat ik, juist als ik rust nodig heb, eerder geneigd ben om even op mijn telefoon te kijken. Want ja, dat lijkt dan het minste energie te kosten. Terwijl het voor mij veel beter werkt om hem dan gewoon echt even weg te leggen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs

Zomer-10 plaatsen om te zien: Limburg

Zomer-10 plaatsen om te zien: Limburg

Limburg, een provincie in het oosten van Belgi√ę, staat bekend om zijn prachtige natuur, historische steden en culturele bezienswaardigheden. Hier zijn enkele van de belangrijkste toeristische attracties in Limburg: Hasselt: Japanse Tuin: De grootste Japanse tuin in...

Lees meer