Word jij ook wel eens ingehaald door de klok? – Enkele tips om hiermee af te rekenen

10 november 2023 | Lifestyle, Uitgelicht | 0 Reacties

Tijd moet je maken, hoor je wel eens over de tongen rollen. Ja, je deelt je tijd in zoals je het zelf wil, maar soms staat een eisenlijst je wel eens in de weg. Maar moet dit wel? Kunnen we onze tijd en dagen niet helemaal anders en efficiënter indelen?

Only time will tell if it’s time well spent

By James Buffet

Verdeel je tijd correct

Weet je even niet meer van welk hout pijlen te maken omdat je niet weet waar eerst te beginnen? Start met een lijstje en som op wat er je te doen staat. Nadien loop je je lijstje op en nummer je de dingen die het eerst moeten gebeuren. Je kan ook tussen enkele moeilijke opdrachten wat makkelijkere en luchtigere opdrachten inplannen, zo verlies je jezelf niet.

Tips om efficiënt te werken:
-Verzamel taken die op elkaar lijken en je makkelijk samen kan doen
-Verspil niet onnodig tijd aan taken die weinig of uiteindelijk niets opbrengen
-Hou rekening met je eigen ritme en weet wanneer je het meest gefocust bent
-Plan vaste momenten in om een mail of app te lezen die werkgerelateerd is

Stoorzenders aan de kant

Tegenwoordig eisen we van onszelf dat we onmiddellijk moeten reageren op een e-mail, app of sms. Terwijl dat wel even kan wachten tot na de werkuren of na de bezigheid op dat moment. Leg daarom je gsm even in een schuif of in een andere ruimte. Zo raak je minder afgeleid tijdens een moeilijke opdracht waar je je beter op concentreert zonder alle stoorzenders rondom.

Neem een pauze op zijn tijd

Ja, ook wanneer het druk is kan je een pauze goed gebruiken. Dat is nodig om je concentratie terug optimaal te maken. Een pauze zorgt voor nieuwe energie en zal er voor zorgen dat je weer fris aan je opdracht kan starten. Een wandeling in de tuin is namelijk al voldoende om terug met frisse moed aan je taken te beginnen. Want wist je dat hersenen niet langer dan 2u op volle kracht kunnen werken en het daardoor is dat je je concentratie verliest? Wel, daarom heb je het perfecte excuus om je taak even te staken en een kop koffie met koek of een wandeling in de tuin te maken.

Nee zeggen tegen een opdracht is ook een optie

Wanneer je collega met een nieuwe stapel documenten bij je aanklopt en je lief in de ogen kijkt. Het is soms makkelijker om te zeggen dat je het wel zal doen, maar durf die collega recht in de ogen te kijken en nee te zeggen. Bescherm jezelf en neem niet meer hooi op je vork dan nodig. Die collega zal dat heus wel begrijpen wanneer je zegt dat je nog heel wat af te werken hebt.

Lukt het jou om efficiënt te werken?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs