Wat als je hoofd nee zegt – 3 tips om terug positiever te worden

17 juni 2020 | Geest & Gezondheid | 4 reacties

Wanneer je twijfelt aan een situatie, maar je hoofd eigenlijk al direct nee zegt. Eigenlijk zou je dan al direct moeten ingrijpen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik geef je 3 tips mee om terug wat positiever te worden in een dergelijke situatie.

1.Ga op zoek naar het waarom

Probeer eerst te achterhalen waarom je hoofd nee zegt. Is het de angst om iets verkeerd te doen? Ben je bang om de verkeerde keuze te maken? Is het een negatieve gedachte die je tegenhoud? Zoek de oorzaak en je vind meestal de oplossing.

2.Praten zorgt voor een ander inzicht

Door met iemand te praten kom je dichter bij een ander en duidelijker inzicht op de situatie. Dus wellicht weet je hierdoor ook waarom je hoofd nee zegt en je toch twijfelde.

3.Laat het los

Ook deze manier is een manier. Soms denk je gewoon te hard na en vind je geen oorzaak of oplossing. Dan is het beter om het gewoon los te laten, hoe moeilijk dit soms ook is. Als je hoofd dan toch nee zegt wil dit misschien ook zeggen dat je het echt niet wil. En dan moet je het ook niet doen.

Heb jij al momenten gekend waarin je hoofd nee zei?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

4 Reacties
 1. Ilona Wielinga

  Inderdaad, altijd blijven praten. Momenten dat mijn hoofd nee zei zijn er genoeg en ik begin er steeds vaker naar te luisteren. Te kiezen voor mezelf en mijn herstel.

  Antwoord
  • Evelyne

   Praten is idd belangrijk! En kiezen voor jezelf is nog belangrijker ­čśë

   Antwoord
 2. Tamara

  Momenten waarop mijn hoofd ‘nee’ zegt, zijn soms ook wel bange momenten. Zo ging ik bijvoorbeeld niet in op een jobaanbieding terwijl het toch echt wel de beste keuze zou zijn, want waar ik nu werk loop het project binnenkort af en is mijn toekomst onzeker. Maar ik ben wel blij dat ik luisterde naar dat stemmetje. En toch vraag ik me af hoe het zou gegaan zijn, mocht ik er toch op ingegaan zijn.

  Antwoord
  • Evelyne

   Ja, het nadenken over hoe het zou zijn geweest mochten we een andere keuze zouden gemaakt hebben gaat ook vaak door mijn hoofd. Doch ik heb geleerd om dat niet te vaak te doen om mezelf niet te veel te laten doemdenken. What is, is there with a reason ­čśë

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs