Waarom jezelf doelen stellen helpt – 5 tips hoe je dat doet

20 januari 2021 | Geest & Gezondheid | 0 Reacties

Wanneer je je slecht in je vel voelt, heb je eerder de neiging om alles uit te stellen en even later komt het er misschien al niet meer van. Daarom is doelen stellen voor jezelf wel een mogelijke optie om het leven terug met beide handen op te pakken. Hier zijn 5 tips over hoe je dat kan doen.

1.Stel doelen op die binnen je bereik liggen

Doelen stellen betekent zo goed als, mezelf vooruit helpen. Stel daarom ook doelen op die binnen je bereik liggen en die je écht wel kan behalen. Begin dus laag en bekijk wat er mogelijk is. Wil je bijvoorbeeld het kanaal overzwemmen, maar is zwemmen niet een wekelijkse sportactiviteit in je agenda dan word het wellicht een hele moeilijke klus.

2.Schrijf je doelen op

Schrijven geeft een beter overzicht van wat je kan en waar je naartoe wil. Ook kun je van die doelen een soort lijstje maken en die afvinken bij het behalen er van. Zo krijg je ook een blijer gevoel wanneer iets afgewerkt is. Voor wie wil kan je naast je doelen de stappen die je nodig hebt om dat doel te behalen schrijven. Dat zorgt voor een beter overzicht op wat je al dan niet al hebt bereikt en waar je iets meer moeite mee hebt om het te halen. Maar daarom niet onhaalbaar 😉

3.Bereken haalbare deadlines

Met een deadline in zicht ga je al sneller voor het doel werken dan als je zomaar een doel opstelt die niet binnen een bepaalde tijd moet afgewerkt worden. Zo kun je bijvoorbeeld per maand een makkelijk bereikbaar doel opstellen en word het een groter doel geef je het termijn aan 6 maand of een jaar. Naargelang het doel zich stelt natuurlijk.

4.Beloon jezelf

Wie grote doelen voor zichzelf opstelt en hiervoor enkele dingen moet laten mag zichzelf zeker eens tussenin belonen. Zo mag je jezelf wel eens belonen op iets lekker wanneer je bv een doel wil behalen als afvallen en sporten. Ook bij het behalen van een klein doel mag je jezelf belonen met iets dat je graag doet/eet of om het even wat. Elke prestatie moet beloond worden om elkaar te kunnen blijven stimuleren in wat je doet.

5.Doe het samen

Niet iedereen is te vinden voor een éénmansdoel en doet het liever samen met iemand om zichzelf en de ander te stimuleren. Dat kan en mag zeker. Waarom niet eigenlijk? Zo is het doel misschien ook sneller bereikt en krijg je ook meer zin om het verder te doen of samen nieuwe doelen te stellen. Het is eveneens ook beter vol te houden met twee of drie dan alleen. Dus, bel je moeder, tante of beste vriendin en brainstorm samen om jullie doel te bereiken!

Stel jij jezelf doelen op?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs

Heb jij ook opstartproblemen op maandag?

Heb jij ook opstartproblemen op maandag?

Opstartproblemen op maandag zijn voor veel mensen een herkenbaar fenomeen. Hier zijn 11 tips om je maandagochtend soepeler te laten verlopen. Monday is a state of mind. Put on your positive pants and get stuff done Voorbereiding op zondag Bedtijden: Ga zondagavond op...

Lees meer
17 tips om een ochtendroutine te creëren

17 tips om een ochtendroutine te creëren

Het ontwikkelen van een effectieve ochtendroutine kan je productiviteit, humeur en algehele welzijn aanzienlijk verbeteren. Hier zijn 17 tips om een routine in je ochtend te krijgen. The secret of your future is hidden in your daily routine By Mike Murdock Sta vroeg...

Lees meer