Stop niet met dromen en blijf ze vooral najagen

25 september 2020 | Zelfliefde | 3 reacties

Dromen zijn bedrog zong Marco Borsato, maar hij heeft het mis. Het is vooral belangrijk dat je in je dromen gelooft en ze blijft najagen. Of ze steeds zullen uitkomen zal het leven voor jou wel bepalen, maar doe alvast de moeite om een droom na te jagen alvorens ze al direct af te wimpelen.

Excuses verzinnen

Soms hebben we zo’n droom die een ‘ver-van-mijn-bed-show’ zou kunnen zijn. Dan verzinnen we excuses als ‘ik heb geen tijd’, ‘het is het verkeerde moment’ of ‘ik heb er geen geld voor’. Zet deze vooral uit je hoofd en zoek naar middelen waardoor je de droom het dichtst kan benaderen.

Waar een wil is, is een weg

Een droom is niet zomaar iets dat je tijdens je slaap beleeft. Een droom is iets dat je wil bereiken in het leven. Een luchtballonvaart of een rondreis doorheen Amerika. Het zou maar eens kunnen jouw droom zijn. Laat geld hier geen rol in spelen of laat niemand jou hierin tegenhouden. Waar een wil is, is een weg.

Het begint bij jezelf

Achter elk excuus zit een diepere betekenis. Namelijk dat je er niet hard genoeg voor wil gaan. Dat je beseft hoeveel werk je er voor moet verzetten of dat het financieel niet het juiste moment is. Stel jezelf eens de vraag of je die droom echt graag genoeg wil. Of wil je het liever bij dromen houden? Dat is ook dik oké. Zolang jij je er maar goed bij voelt.

Zijn er dromen die jij wil najagen?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

3 Reacties
 1. Annelies

  Mijn droom is eigenlijk gewoon een eigen huis en een fijn gezin. En die lijken eindelijk dicht bij te komen, ook al geloofde ik er lang niet meer in.

  Antwoord
 2. Naomi

  Dromen zijn er nog genoeg, maar ik vind het lastig om ze waar te maken. En toch… als je niet meer droomt, doe je jezelf ook tekort.

  Antwoord
 3. Ilona Wielinga

  Inderdaad, altijd blijven dromen (en hopen). Het geeft je kracht om door te gaan.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Overtuig jezelf – 5x hoe je dat doet

Overtuig jezelf – 5x hoe je dat doet

Jezelf overtuigen om een nieuw avontuur aan te gaan of iets te doen die volledig buiten je comfortzone ligt. Ga jij er voor achteruit en blijf je in je coconnetje? Of kan jij jezelf overtuigen om toch voor het onbekende te gaan en je gewoontes even achter je te laten?...

Lees meer

Denk jij voor jezelf of voor anderen?

Als het eens in je hoofd schiet dat wanneer er volk op de stoep staat en je huis helemaal overhoop ligt dat je overkomt als een rommelige persoon terwijl je anders altijd alles opgeruimd hebt. 'Oh nee, wat gaan ze nu van mij denken?' zou je wel eens durven denken....

Lees meer

Recente blogs