Niets doen is ook iets doen

Tegenwoordig moeten we elke minuut van de dag nuttig besteden, maar soms mag je echt eens gewoon een moment niets doen inlassen. Zoals in een dagje luieren in de zetel zonder gêne. Want niets doen is ook iets doen!

De kracht van niets doen

Voel je je ook wel eens schuldig wanneer je languit in de zetel ploft en de televisiebak in je handen neemt voor de rest van de avond? Niet doen. Het is namelijk de kracht van niets doen dat je terug doet opladen.

Goed niets doen is een kunst

Om energie te houden moet je geconcentreerde periodes afwisselen met bewuste rust. Voor velen is rust echt niets doen, maar bewuste rust zorgt er net voor dat een creatieveling nieuwe inspiratie vind.

Actieve rust vs passieve rust

Creatievelingen gaan eerder voor actieve rust om terug inspiratie te krijgen. Iemand die een hele dag hard gewerkt heeft kiest eerder voor een passieve rusttijd in de zetel voor tv. Met beiden is niets verkeerd, integendeel.

Hoe geniet jij van even niets doen?

Delen:

2 Reacties

 1. 11 augustus 2020 / 18:05

  Ik kan me ook wel een avondje voor tv bezighouden, met wat series of een mooie film (maar het moet ergens toch nog wel wat inhoud hebben, anders wordt het ergernis).
  Of simpele tuinklusjes zoals onkruid wieden, dat is wel iets doen met mijn handen maar niet met mijn geest, dus op die manier rust ik ook weer wat uit.

  • Evelyne
   Auteur
   15 augustus 2020 / 12:26

   Fijn dat tuinklusjes je helpen om je geest wat te verruimen. Het is niet omdat je met je handen werkt dat je geest daarom ook bezig is. Ieder heeft zo zijn eigen manier om dat te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.