Neem je wel voldoende tijd voor jezelf? – 5x hoe je dat doet

4 december 2020 | Zelfliefde | 1 reactie

Heb je een stressvolle job of een druk leven naast je werk, gezin en zoveel meer? Hoe dan ook, neem voldoende tijd voor jezelf, want dat is ooh zo belangrijk. Roep stress en het leven even halt toe en neem even tijd voor jezelf met deze 5 tips.

Zeg nee tegen ‘ik heb geen tijd’

Voor wie de ‘jezelf tijd’ niet vanzelf gaat en al eens durft ‘ik heb geen tijd’ te zeggen, moet dringend nee leren durven zeggen. Het is belangrijk dat je je leven in balans kan houden door je te houden aan je ingeplande ‘jezelf tijd’. Leer daarom nee zeggen wanneer tijd het niet toelaat aan jezelf te denken.

Groei in je ‘jezelf tijd’

Soms weet je met je ‘jezelf tijd’ geen raad en verwacht je er te veel van. Start daarom misschien gewoon met iets klein en fijn. Hou je van series en wil je eens gewoon relaxed op de bank hangen? Doe dat gewoon. Mettertijd zal ook duidelijk worden dat ‘jezelf tijd’ veel meer is dan dat alleen en ga je groeien in wat je doet.

Maak er een ritueel van

Hoe gek en ongewoon het misschien ook klinkt, maar maak er een gewoonte van om tijd voor jezelf te nemen. Plan het desnoods in op een vaste dag en een vast tijdstip. Zo zal je ook niet ‘vergeten’ om even tijd voor jezelf te nemen en gewoon eens weg te zijn van het dagelijkse leven.

Besef dat het nodig is

Ookal heb je geen stressvolle job, toch is ‘jezelf tijd’ heel hard nodig. Het maakt niet uit wat je in het leven doet, tijd vrijmaken voor jezelf is nodig om jezelf rust te gunnen. Om je geest even vrij te maken van alles rondom jou en je omgeving. Besef dat alleen tijd echt nodig is om terug tot jezelf te kunnen komen.

Gebruik ‘jezelf tijd’ om te genieten van kleine dingen

Het is hier al vaak beschreven geweest. Geniet van kleine dingen om terug volledig opgeladen te zijn. Het kan ooh zo simpel zijn, maar toch zo moeilijk. Wellicht het moeilijkste omdat je het zelf niet altijd ziet. Probeer het toch maar, je zal zien dat het werkt.

Neem jij wel voldoende tijd voor jezelf?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

1 Reactie
  1. Naomi

    Mooi! Het wordt inderdaad heel vaak geroepen dat je genoeg tijd voor jezelf moet nemen, maar roepen is een stuk makkelijker dan het daadwerkelijk doen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Overtuig jezelf – 5x hoe je dat doet

Overtuig jezelf – 5x hoe je dat doet

Jezelf overtuigen om een nieuw avontuur aan te gaan of iets te doen die volledig buiten je comfortzone ligt. Ga jij er voor achteruit en blijf je in je coconnetje? Of kan jij jezelf overtuigen om toch voor het onbekende te gaan en je gewoontes even achter je te laten?...

Lees meer

Denk jij voor jezelf of voor anderen?

Als het eens in je hoofd schiet dat wanneer er volk op de stoep staat en je huis helemaal overhoop ligt dat je overkomt als een rommelige persoon terwijl je anders altijd alles opgeruimd hebt. 'Oh nee, wat gaan ze nu van mij denken?' zou je wel eens durven denken....

Lees meer

Recente blogs