Neem je geluk zelf in handen – 5x hoe je dat doet

14 december 2020 | Positiviteit | 1 reactie

Gelukkig zijn heb je voor een groot deel zelf in handen, maar soms moet je het ook eens zelf in handen durven nemen. Dat klinkt misschien vreemd, maar door te durven zullen we gelukkiger worden. Neem nu die ene stap zetten die we eigenlijk niet durven te nemen. Wellicht word je gelukkiger wanneer je dat wel doet. Maar.. hoe doen we dat nu?

1.Doe waar je goed in bent

We denken te vaak dat we iets niet kunnen omdat we er niet zo heel goed in zijn. Focus je daarom op wat wél goed gaat en je zal zien dat het ook een fijner gevoel zal geven. Doen wat je graag doet zorgt er al voor dat je het geluk in eigen handen neemt.

2.Stel jezelf positieve doelen op

Niet alles komt zomaar in je schoot geworpen. Voor sommige dingen moet je meer moeite doen en om te vermijden dat je het al snel gaat opgeven, is het aangeraden om jezelf doelen op te stellen die je kan behalen. Na elk behaald doel kan je ook steeds verder gaan als dat mogelijk is en word het gevoel ook veel fijner.

3.Stop met piekeren en ga er voor

Een deel van het geluk ligt al lang in jouw handen zonder dat je het weet. Wie veel piekert en onzeker is over zichzelf en het leven zal dat geluk nauwelijks zien. Stop daarom met piekeren over dingen die het nadenken niet waard zijn. Waag die sprong en ga er volledig voor.

4.Omring je met positieve mensen

Wie zich omringt met positieve mensen gaat zich sneller op het geluk concentreren. Een fijne omgeving gaat je ook meer motiveren om het positief aan te pakken en je hebt hierdoor ook niet het gevoel dat je er alleen voor staat.

5.Leef je eigen leven

Doe waar je goed in bent, maar leef ook je eigen leven. Wil je voor een positief leven gaan waarin je doet wat je graag doet, doe dat dan. Laat niemand je tegenhouden en hou vooral niet op met te doen wat je graag doet na een tegenslag. Integendeel. Zet je nog iets harder in en je komt er ook wel ooit.

Neem jij het geluk in eigen handen?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

1 Reactie
  1. Naomi

    Geluk in eigen handen nemen vind ik altijd heel moeilijk klinken. Soms zijn er gewoon verdrietige omstandigheden of ben ik te moe om geluk in eigen hand te nemen. Me omringen met positieve mensen vind ik daarbij wél heel belangrijk!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

We zijn al halfweg de zomer. Voor de één zit de reis naar het zonnige zuiden of tropische eilanden er al op, voor de ander moet die nog beginnen. Toch zijn er ook mensen die liever de zomer thuis in eigen tuin of een zomerse bar aan de kust beleven. Niets mis mee...

Lees meer
Geef negativiteit geen schijn van kans

Geef negativiteit geen schijn van kans

'We moeten er het beste van maken', 'We gaan er samen voor', 'Het zal je lukken' zijn maar enkele woorden die we elkaar toewensen eens één van de twee twijfelt over een belangrijke stap die we nemen. Daarom is het ook belangrijk om elke dag opnieuw aan een positieve...

Lees meer

Recente blogs