Maak het jezelf niet zo moeilijk – 3 tips om hier mee te stoppen

Het is soms makkelijker dan gezegd. Je baas wil dat je een project afwerkt naar de hoge eisen van zichzelf of je wil na een drukke dag toch nog de rommelige huiskamer ordenen ondanks de moeheid. Maak het jezelf niet moeilijk en ga op tijd eens op de rem staan.

1.Presteren, presteren en nog eens presteren

Je wil zo graag voldoen aan de vele eisen van je baas om te tonen wat je waard bent, maar gaat hierbij zonder eigen weten boven je eigen limiet. Wanneer je dan thuis komt wacht de was en moet er nog gekookt worden. In de zetel ploffen of een me-time momentje zit er niet in. Stop! Las na het harde werk een rustmoment in. Ga buiten wat frisse lucht opsnuiven of las een me-time momentje in.

2.Van hot naar her rennen

Stiekem maak ik mij hier heel erg schuldig aan. Zeker op werkgebied. ‘Hé, wil jij dit eens doen?’ ‘Ja hoor, straks na deze klus doe ik het even tussenin’ hoor ik mezelf heel vaak zeggen. Maar ondertussen loop ik toch weer van de ene kant naar de andere kant. Of bedenk ik mij dat dit ook nog moet gedaan worden en niet kan wachten tot morgen. Voor ik het weet ben ik mezelf voorbijgelopen, alleen maar om een ander te plezieren.

3.Perfectie bestaat niet (of wel?)

Een strijd tegen de tijd, geen steek willen laten vallen, niet vinden wat je zoekt, .. het zijn allemaal aspecten om jezelf te verliezen. Perfectie bestaat niet, maar je wil het wel. Je wil altijd meer en beter, je wil je energie uit jezelf zuigen om nadien te kunnen zeggen dat je alles gegeven hebt. Denk aan jezelf en wees blij met wat je hebt. Nobody’s perfect, ook niet degene die wil dat je het perfect uitvoert.

Maak jij het jezelf soms moeilijk?

Delen:

8 Reacties

 1. 28 augustus 2020 / 21:37

  Hmm… het is nu vrijdagavond half 10 voorbij en ben nog aan het werk… even pauze en lees ik dit blogje.
  Misschien moet ik maar stoppen voor nu en morgen verder werken? 😉

 2. 29 augustus 2020 / 09:40

  Wow. Confronterend blogje voor mij (maar wel op de goede manier). Drie dingen die ik niet deed en die er mede de oorzaak van zijn dat ik nu al twee jaar met een burn-out thuis ben. Deze lessen heb ik inmiddels geleerd, dat wel. Maar of ik ze ook altijd zo braaf uitvoer? Hm, het blijft leren.

  • Evelyne
   Auteur
   30 augustus 2020 / 16:34

   Het is een les die we regelmatig in het leven moeten herhalen en onszelf laten herinneren. Je bent hier niet alleen in.

 3. 30 augustus 2020 / 13:51

  Ja, ik maak het mezelf misschien ook wel te moeilijk. Soms heb ik het gevoel dat ik op een dag niet genoeg heb gedaan en dan durf ik wel nog heel wat langer werken of dingen doen. Eigenlijk een helemaal verkeerde denkwijze.

  • Evelyne
   Auteur
   30 augustus 2020 / 16:38

   Herkenbaar voor velen, denk ik. Vooral mensen die thuis werken zullen hier wellicht mee worstelen. Of het een verkeerde denkwijze is, ben ik nog niet van overtuigd. Wel dat we op tijd en stond een pauzeknop zouden moeten vinden.

 4. 30 augustus 2020 / 17:20

  Ja, ik maak het mezelf soms inderdaad wel moeilijk. Alle ‘klusjes’ op mijn werk op me nemen is daar een goed voorbeeld van. En dan jezelf over de kop werken. Goed om hier weer even bij stil te staan en het in het vervolg eens anders aan te pakken.

  • Evelyne
   Auteur
   3 september 2020 / 18:52

   Fijn te lezen dat je iets hebt gehad aan dit artikel 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.