Hoe de blognaam tot stand kwam

27 april 2020 | Persoonlijk | 6 reacties

Een blognaam kiezen, het is niet zo simpel als het lijkt. Deze blognaam kiezen heeft wat voeten in de aarde gehad. Welke woorden, hoe klinkt het of welk bijvooegsel past hier bij? waren allemaal vragen die duizenden keren door mijn hoofd zijn gespookt.

Pen en papier

Stiekem wist ik al een tijdje welke kant ik uit wou met het kiezen van de naam. Ik wou een makkelijk, goed klinkende naam. Eentje die vooral goed in de oren klinkt en die in je hoofd blijft hangen. Ik nam er een blad bij en begon woorden op te schrijven, waarna ik de woorden zonder meer heb samengevoegd.

Eerbetoon aan overleden grootouders

Niet zo lang voor mijn idee om een blog te beginnen overleed mijn opa. Een jaar geleden verloor ik mijn oma. Twee mensen die ik heel nauw aan mijn hart draag. Tot het idee kwam om hen in de naam te eren. Mijn opa heette Silveer waar ik Zilver van maakte en mijn oma betekende zo veel voor mij dat zij automatisch het Goud werd. Ik kwam op duizend en één nieuwe ideeën, maar toch vond ik het moeilijk. Tot iemand mij het advies gaf om toch maar voor 1 edelmetaal te kiezen en ik sneller bij een passende naam zou komen.

Goud

Ik koos voor goud en besloot het zilver later een plaatsje te geven op mijn blog. En toen werd Gouden Momenten geboren. Een blog vol feel good, positiviteit en vreugde. Kortom, waar mijn grootouders centraal voor stonden.

Wat vind jij van de naam?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

6 Reacties
 1. Sylvie

  Veel succes met je blog. Een heel mooie naam met een betekenis! Laat je woorden maar verder stromen!

  Antwoord
 2. Geke

  Wat een mooie, symbolische naam!
  Ik ben blij dat je weer aan het bloggen bent. Straks nog even de eerder verschenen artikels bijlezen 🙂

  Antwoord
 3. fieke

  Mooi, de symboliek!
  Ik ben hier trouwens pas ‘nieuw’, nadat ik een linkje zag op de blog van Annelies (LeveLieze) gisteren :-).

  Antwoord
  • Evelyne

   Welgekomen! Blijf vooral lezen 😉

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Over bloemen en foto's - Gouden Momenten - […] maar waarom bloemen? Ja, die reden ligt iets persoonlijker. Een tijdje terug schreef ik over hoe Gouden Momenten is…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs

Zomer-10 plaatsen om te zien: Limburg

Zomer-10 plaatsen om te zien: Limburg

Limburg, een provincie in het oosten van België, staat bekend om zijn prachtige natuur, historische steden en culturele bezienswaardigheden. Hier zijn enkele van de belangrijkste toeristische attracties in Limburg: Hasselt: Japanse Tuin: De grootste Japanse tuin in...

Lees meer