Over bloemen en foto’s

29 mei 2020 | Persoonlijk, Positiviteit | 2 reacties

Het is je misschien al opgevallen. Boven de artikels op Gouden Momenten verschijnen steeds bloemenfoto’s. Al dan niet in de tijd van het seizoen omdat ik er ook zoveel neem op een dag. Daar schuilt uiteraard een reden achter.

Fotografie

Mocht je de ‘over mij‘-pagina nog niet hebben open geklikt sinds het ontstaan van deze blog, doe het dan nu zeker. Daar staat immers vermeld dat één van mijn grootste passies Fotografie is. Ik was aardig op weg om mijn fotografie-diploma binnen te halen, tevens mijn full-time job in de Zorg roet in het eten gooide. Ik kon helaas beide niet combineren en ben ergens over de helft moeten stoppen. Toch geef ik het nog niet volledig op en staat het ergens bovenaan mijn Bucket-list te pronken om dat diploma nog in handen te krijgen.

Bloemen

Mooi, maar waarom bloemen? Ja, die reden ligt iets persoonlijker. Een tijdje terug schreef ik over hoe Gouden Momenten is ontstaan en het een ode aan mijn overleden oma is geworden. Diezelfde lieve oma hield zielsveel van bloemen en die waren nooit uit haar tuin en huis weg te denken. Ook haar zoon, schoondochter, kleindochter, .. werden verliefd op bloemen en zo ontstond eveneens het idee om bij elk artikel dat hier geschreven word een mooie bloemenfoto hoort. Het zijn ook mijn meest favoriete modellen die nooit of te nimmer protesteren over een bepaalde pose of lichtinval.

En zo combineer ik ook twee favorieten. Ik hou van de scherpte diepte in een foto en dat kan perfect met een stilstaand beeld als een bloem in de tuin.

Wat vind jij er van?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

2 Reacties
 1. Villasappho

  Mijn oma was ook dol op bloemen. Groene vingers heb ik niet meegekregen maar genieten van de natuur wel en in mijn geval hoort fotografie daar ook bij.

  Antwoord
  • Evelyne

   Zo is het hier ook. Bloemen, natuur en mijn camera zijn dé perfecte combinatie 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

We zijn al halfweg de zomer. Voor de één zit de reis naar het zonnige zuiden of tropische eilanden er al op, voor de ander moet die nog beginnen. Toch zijn er ook mensen die liever de zomer thuis in eigen tuin of een zomerse bar aan de kust beleven. Niets mis mee...

Lees meer

Recente blogs