Heb je last van een winterdip? – 5 tips die je helpen het niet toe te laten

Het is nog steeds winter, hier en daar is zelfs nog een hoopje wit te bespeuren. Kou, regen, wind, hagel, .. de winter heeft het allemaal. Niet iedereen zit hier om te springen en blijft daarom liever knus in bed liggen of brengt de dag op de zetel voor tv door. Laat het alleen niet toe dat je er depressief van word.

Breng tijd door in de buitenlucht

Een dagelijkse korte wandeling kan al helpen, maar wat nog leuker is om die samen met een vriendin, buurman/vrouw of familielid te doen. Zo ga je ook automatisch langere wandelingen maken en bewegen is alleen maar goed om een dip te voorkomen.

Let op je voeding

Net omdat we minder vitamine D binnenkrijgen doordat het buiten minder zonnig is, moeten we het uit onze voeding halen. Eet daarom gezond en een stuk fruit meer of minder kan zeker geen kwaad. Elke dag een warme maaltijd is ook van belang om voldoende vitaminen binnen te krijgen. Zo moeten we zeker letten op de groenten omdat die het meeste bevatten.

Verlucht je kamer

Ookal is het winter, toch is het belangrijk om je slaapkamer te verluchten. Een halfuurtje het raam op een kier zetten is al voldoende om de ruimte even te verluchten van de gassen die er zich ’s nachts hebben opgestapeld. Ook de leefruimte en keuken mag een verluchtingsbeurt krijgen omdat je er wellicht de hele dag in leeft. Doe dit immers wanneer je de centrale verwarming nog niet hebt aangezet of zet die even uit wanneer je beslist om te verluchten.

Hou een momentje voor jezelf

Het is heel belangrijk om jezelf ook een moment te gunnen. Lees een boek of neem een relaxed bad met de nodige maskers. Het doet alleen maar wonderen om de dag en de winterse periode door te komen. Je laadt jezelf hierdoor weer helemaal op en kan er weer voor even tegen aan.

Zorg er voor dat je je op iets kan verheugen

Door in je gedachten al bezig te zijn met het komende afspraakje of iets anders dat leuk is, leg je daar de focus en niet op het negatieve. Het betekent eigenlijk dat je met veel plezier afwacht op wat er gaat gebeuren en je daar al voorpret op hebt. Het kan niet anders dan dat je je verheugt op datgene die straks gebeurt.

Hoe kom jij de winter door?

Delen:

3 Reacties

 1. 22 januari 2021 / 11:36

  Naar buiten gaan is voor mij wel echt hét medicijn tegen een winterdip. Het helpt dan overigens wél als het een beetje lekker weer is, maar toch ga ik ook op andere dagen. Gewoon een vaste afspraak met mezelf: elke dag minstens een uur naar buiten.

 2. 24 januari 2021 / 14:01

  Heerlijk hoor naar buiten gaan. Maar ook op z’n tijd juist lekker snuggelen thuis <3

 3. 31 januari 2021 / 14:55

  Goede tips! Bij mij is januari de maand dat ik extra oplet.

  Idd wat jij al schrijft en ik zorg ervoor dat ik veel leuke verschillende dingen te doen heb zodat ik mijn gedachten niet afdwalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.