Een vriendschap voor het leven of voor maar even – Laat beiden niet onberoerd

31 maart 2021 | Zelfliefde | 2 reacties

De reden dat je een vriendschap opbouwt met iemand is soms heel verschillend. Heb je er al eens bij stilgestaan dat je met die ene niet altijd op dezelfde golflengte zit en met de andere gewoon elkaars gedachten kan lezen? En toch zijn jullie in beide gevallen de beste vrienden. In een vriendschap hoef je ook niet altijd in alles hetzelfde te denken of verschillen de meningen zo hard dat je niet begrijpt waarom de vriendschap is ontstaan, maar de andere persoon toch niet kan missen.

De ingrediënten van een vriendschap

Een vriendschap ontstaat door dat twee mensen elkaar op een vriendschappelijke manier liefhebben. Je leert elkaar kennen door een gemeenschappelijke vriendengroep, op het werk, online, in de straat, .. De basis van een vriendschap is de connectie die jullie beiden hebben. Met de ene heb je al direct gemeenschappelijke kenmerken, met de ander maak je onmiddellijk plezier bij het eerste contact terwijl de ander eerder nood heeft aan serieuze gesprekken.

Geen enkele vriendschap is dezelfde

Naast het feit dat jullie elkaar hebben ontmoet door iets gemeenschappelijks, is geen enkele vriendschap te vergelijken met de ander. Zo kan je bijvoorbeeld 5 vrienden hebben die je elk apart ziet en zijn het 5 verschillende persoonlijkheden. En dat is soms het geheim van een goede vriendschap te hebben. Het verschil in karakters, waar het al eens kan botsen. Het geheim is dan eveneens de lijm die je gebruikt. En die lijm kan ruimte zijn maar ook een knuffel of een soort van excuus.

De houdbaarheidsdatum

Op vriendschap staat geen leeftijd noch een houdbaarheidsdatum. Sommigen hebben als volwassene nog steeds dezelfde vriendengroep als toen ze nog school liepen, anderen maken voortdurend nieuwe vrienden. We komen ook bijna elke dag iemand nieuw tegen, maar die blijft misschien maar een hele korte en intense periode in je leven. Koester ook deze momenten en mensen. Want hoe kort ze ook in je leven waren, ze hebben in ieder geval iets betekent.

Heb jij zo’n vriendschap voor het leven of voor even?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

2 Reacties
 1. Naomi

  De meeste van mijn vrienden ontmoette ik op de middelbare school. Daarna zijn er ook wel vrienden geweest, maar die waren dan voor ‘even’. Eerst voelde ik me daar schuldig over, alsof ik iets verkeerd deed door die vriendschappen niet te onderhouden, maar zo gaat het nu eenmaal. En dat is denk ik ook prima.

  Antwoord
  • Evelyne

   Ja, zo gaat dat nu eenmaal. Niet alle vriendschappen blijven en dan heb je zo een paar vrienden waar het voor altijd blijft klikken.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Overtuig jezelf – 5x hoe je dat doet

Overtuig jezelf – 5x hoe je dat doet

Jezelf overtuigen om een nieuw avontuur aan te gaan of iets te doen die volledig buiten je comfortzone ligt. Ga jij er voor achteruit en blijf je in je coconnetje? Of kan jij jezelf overtuigen om toch voor het onbekende te gaan en je gewoontes even achter je te laten?...

Lees meer

Denk jij voor jezelf of voor anderen?

Als het eens in je hoofd schiet dat wanneer er volk op de stoep staat en je huis helemaal overhoop ligt dat je overkomt als een rommelige persoon terwijl je anders altijd alles opgeruimd hebt. 'Oh nee, wat gaan ze nu van mij denken?' zou je wel eens durven denken....

Lees meer

Recente blogs