Anderen stimuleren om het anders te doen – 3x hoe je dat doet

16 september 2020 | Geest & Gezondheid | 1 reactie

Samen sterk en zo is dat echt! Daarom is het fijn om elkaar te stimuleren om dingen anders te doen. Zoals je collega wijzen op die ene fout, je stagaire aan te manen om iets te doen, .. maar dan anders dan anders. Elkaar stimuleren helpt elkaar beter dan je denkt.

1.Geef complimenten

Elkaar complimenten geven over het werk die zonet verricht is kan wonderen verrichten. Wie krijgt nu niet graag te horen dat hij/zij het goed heeft gedaan? Iedereen toch? ­čśë Steek elkaar dus af en toe eens een veer op de hoed.

2.Draai kritiek om

Je kan op verschillende manieren feedback geven. De beste is uiteraard de stimulerende manier. Gewoon zeggen ‘dit of dat zou ik de volgende keer anders doen’. Zo simpel kan het zijn om iemand zijn/haar werk te beoordelen.

3.Zorg dat de ander zich goed voelt

Naast alles moet je vooral zorgen dat de ander zich goed voelt in wat hij/zij doet, maar ook bij jou als teamleider of begeleider. Behandel dus ook je team zoals jij behandelt wil worden.

Stimuleer jij vaak je naasten?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

1 Reactie
  1. Naomi

    Wat mooi! Vooral dat laatste, dat je een ander het beste kunt behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden. Ik heb dat z├│ gemerkt toen ik zelf leiding gaf, maar juist ook toen ik dat nog niet deed. En nee, ik deed het niet altijd goed, maar ik probeerde wel altijd op die manier te denken.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs