Een veer op de hoed steken – 3x waarom dit positief is

21 augustus 2020 | Positiviteit | 2 reacties

Onzekerheid, het is iets die ons allemaal wel eens overkomt. Daarom is het belangrijk dat we elkaar ten gepaste tijde een compliment geven. Dit is niet alleen positief voor de ander, maar ook voor jezelf. Hier 3 redenen waarom dit alles positief is.

1.Het positieve dubbelzijdige effect

Een compliment uitdelen is in vele gevallen ook een psychologisch iets. Soms geef je iemand een compliment opdat je zelf een vriendelijk woord wil horen over jezelf.

2.Het geluksgevoel versterken

Wanneer iemand zich down voelt ga je ook sneller iemand een compliment geven om die persoon op te peppen. Ook wanneer dit niet het geval is en je gewoon op een happy moment een compliment geeft zal je alleen maar het geluksgevoel van de ander en jezelf versterken.

3.Een vorm van dankbaarheid en appreciatie

Deze vorm zal wellicht vaker gebruikt worden op de werkvloer. Dankbaarheid en appreciatie omdat de ene collega een taak van je heeft overgenomen of een project samen met jou heeft afgerond. Dit zorgt eveneens voor het geluksgevoel tussen beiden.

Geef jij vaak complimenten?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

2 Reacties
 1. Naomi

  Complimenten zijn heel belangrijk. Ik hoorde ooit eens dat je tegenover elke ‘bestraffing’ vier complimenten moet zetten om het in balans te houden. Zette me wel aan het nadenken.

  Antwoord
  • Evelyne

   Hier heb ik nog nooit van gehoord, maar neem deze toch wel even mee ūüėČ

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

We zijn al halfweg de zomer. Voor de één zit de reis naar het zonnige zuiden of tropische eilanden er al op, voor de ander moet die nog beginnen. Toch zijn er ook mensen die liever de zomer thuis in eigen tuin of een zomerse bar aan de kust beleven. Niets mis mee...

Lees meer
Geef negativiteit geen schijn van kans

Geef negativiteit geen schijn van kans

'We moeten er het beste van maken', 'We gaan er samen voor', 'Het zal je lukken' zijn maar enkele woorden die we elkaar toewensen eens één van de twee twijfelt over een belangrijke stap die we nemen. Daarom is het ook belangrijk om elke dag opnieuw aan een positieve...

Lees meer

Recente blogs