Wil je een goede eerste indruk maken? – 5 tips hoe je dit doet

26 oktober 2020 | Positiviteit | 1 reactie

Niet alleen op een belangrijk gesprek, maar ook in het leven is het belangrijk dat je een goede eerste indruk maakt. Bij een eerste date of werkafspraak buitenshuis, een eerste indruk is van levensbelang daar het de rest van alles kan bepalen. Hier zijn 5 tips hoe je dat doet.

1.Zet je uurwerk juist

Op tijd komen geeft altijd een goeie indruk. Zoek daarom ruim op tijd je route uit en vertrek eveneens ruim op tijd van huis. Begin vooral niet te stressen om allerhande dingen, want dat geeft je weer tijd om te treuzelen en dan kom je wellicht toch te laat.

2.Kies je kledij keurig

Je hoeft helemaal geen stijlicoon te zijn om de juiste kledij te kiezen. Je hoeft daarom niet persé een das om of hoge hakken aan wanneer dat niet je normale keuze is. Zorg er gewoon voor dat je niet met vlekken op je hemd of scheuren in je broek naar je eerste afspraak gaat.

3. Je lichaamshouding zegt alles

Aan je houding kan men al zien hoe zenuwachtig je bent. Dan mag je nog zo breed glimlachen, wanneer je houding niet oké is zal die eerste indruk wellicht ook niet lukken. Zorg voor een ontspannen houding en dan komt alles vanzelf wel goed.

4.Toon dat je positief in het leven staat

Bespreek negatieve dingen bij enkele afspraken verder en probeer te tonen dat je positief in het leven staat. Want een eerste indruk moet positiviteit uitstralen en dat bereik je niet met al direct in een negatieve sfeer te gaan hangen.

5.Probeer natuurlijk over te komen

Los van de stress moet je proberen zo natuurlijk mogelijk over te komen op de persoon die voor je staat/zit. Dit is wellicht nog de beste tip van de 5 die ik hier kan geven.

Hoe zorg jij voor een goeie eerste indruk?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

1 Reactie
  1. Naomi

    Supermooi artikel. Ik vind kleding bij zo’n eerste indruk ook belangrijk. Gek genoeg vind ik dat voor een ander niet (ik let er niet eens echt op), maar ik merk dat ik ook gewoon zelfverzekerder voel als ik goed oplet wat ik zelf aantrek.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

We zijn al halfweg de zomer. Voor de één zit de reis naar het zonnige zuiden of tropische eilanden er al op, voor de ander moet die nog beginnen. Toch zijn er ook mensen die liever de zomer thuis in eigen tuin of een zomerse bar aan de kust beleven. Niets mis mee...

Lees meer
Geef negativiteit geen schijn van kans

Geef negativiteit geen schijn van kans

'We moeten er het beste van maken', 'We gaan er samen voor', 'Het zal je lukken' zijn maar enkele woorden die we elkaar toewensen eens één van de twee twijfelt over een belangrijke stap die we nemen. Daarom is het ook belangrijk om elke dag opnieuw aan een positieve...

Lees meer

Recente blogs