We spelen een spel vanavond – Over online gamen

15 maart 2021 | Positiviteit | 2 reacties

Online gamen, het klinkt verslavend maar kan ook heel ontspannend werken. Zolang je zelf de grens kan trekken en er geen echt geld in steekt kan het heel erg leuk zijn om samen met anderen online te spelen. En niet alleen met vrienden, maar ook met mensen van over de hele wereld die je niet eens kent. Van online bordspellen tot digitaal puzzelen, voor ieder wat wils.

Online bordspellen

Online kan je alles vinden, zelfs online bordspellen spelen. Iets wat ik persoonlijk minder doe, maar het is perfect mogelijk om samen met digitale vrienden een rondje UNO te spelen of een bekend bordspel zoals Ganzenbord en Mens Erger Je Niet te spelen. Tik een spel in op Google en je vind gegarandeert een gepaste vorm om te spelen.

Facebook-games

Hier ben ik meer bekend mee en ik geef toe dat ik sinds ik Facebook ontdekt heb niet meer weg te slaan ben van bepaalde spellen. Zo is er een spel genaamd Supercity van het platform Playkot waar ik een stad bouw en opdrachten vervul om steeds hoger in level te raken. Daar heb je hulp bij nodig van mensen die je buur zijn en die elke dag 5x iets kunnen aanklikken om je te helpen een gebouw te versnellen. Samen raap je xp-punten op en haal je een hoger level indien genoeg punten. Tussenin heb je dan nog grote opdrachten tegen de tijd die je dan weer gebouwen opleveren die je later nodig hebt om andere dingen binnen te halen.

Naast dit spel speel ik langzaam het bekende Candy Crush en Farm Heroes Saga van King. In beide spellen moet je een aantal punten binnen halen door het maken van rijen, pakjes of andere combinaties. Hoe verder je hier in raakt hoe moeilijker de spellen worden en hoe vaker je één spel moet spelen omdat je er niet door raakt. Ook hier kan je levens geven/krijgen aan/van je vrienden.

Digitaal puzzelen

Wie graag puzzelt zal dit zeker leuk vinden. Ik ontdekte het trouwens nog maar recent, maar via Jigsaw kan je heerlijk puzzelen. Met foto’s die zij je aangeven of eigen foto’s, het kan allemaal. Jigsaw heeft heel wat verschillende versies en ook de puzzelstukken kan je kiezen. Kies je voor de normale vorm van puzzelen of ga je toch iets uitdagender en kies je voor een andere vorm die niet in elkaar klikt maar magnetisch aan elkaar klikt. Keuze zat als je het mij vraagt.

Speel jij online spellen?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

2 Reacties
 1. Naomi

  Online spellen hebben bij mij altijd de nare bijwerking dat ik er te veel tijd in ga stoppen en dus heb ik ze niet op mijn telefoon staan. Maar zo’n puzzel, daar ‘mag’ van mij veel tijd in gaan zitten. Klinkt echt heel erg leuk! Ik wist niet dat dat kon, maar wil het toch eens proberen.

  Antwoord
  • Evelyne

   Dat puzzelen is heel erg leuk en ontspannend. Ik heb altijd graag gepuzzeld, maar vond het altijd zo’n gedoe omdat het veel plaats in huis innam. Dus het digitaal puzzelen is een zeer fijne vervanging 😉 Veel puzzelplezier!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

We zijn al halfweg de zomer. Voor de één zit de reis naar het zonnige zuiden of tropische eilanden er al op, voor de ander moet die nog beginnen. Toch zijn er ook mensen die liever de zomer thuis in eigen tuin of een zomerse bar aan de kust beleven. Niets mis mee...

Lees meer

Recente blogs

Heb jij ook opstartproblemen op maandag?

Heb jij ook opstartproblemen op maandag?

Opstartproblemen op maandag zijn voor veel mensen een herkenbaar fenomeen. Hier zijn 11 tips om je maandagochtend soepeler te laten verlopen. Monday is a state of mind. Put on your positive pants and get stuff done Voorbereiding op zondag Bedtijden: Ga zondagavond op...

Lees meer
17 tips om een ochtendroutine te creëren

17 tips om een ochtendroutine te creëren

Het ontwikkelen van een effectieve ochtendroutine kan je productiviteit, humeur en algehele welzijn aanzienlijk verbeteren. Hier zijn 17 tips om een routine in je ochtend te krijgen. The secret of your future is hidden in your daily routine By Mike Murdock Sta vroeg...

Lees meer