Wanneer je een innerlijke strijd met jezelf voert die niemand ziet – 5 tekens en tips

28 oktober 2020 | Geest & Gezondheid | 0 Reacties

Dagelijks komen we in contact met mensen. Dagelijks gaan we glimlachend door het leven om niet te moeten tonen dat we eigenlijk niet gelukkig zijn. Of wel gelukkig zijn, maar een tegenslag moeten verwerken die moeilijk uit te leggen is. Kortom, ieder van ons voert een innerlijke strijd die niemand ziet.

1.Je voelt je helemaal alleen op de wereld en niemand voelt wat jij voelt

Al zit je in leuk gezelschap en heb je heel wat mensen om je heen, toch kan je eenzaam voelen en losgetrokken worden uit de groep. Wanneer je iets verteld en niemand je begrijpt of een standpunt uitlegt waar iedereen je met argusogen zit aan te kijken. Ga daarom op dergelijke momenten op zoek naar 1 iemand die je vertrouwt en leg uit wat je voelt. Die zal je wellicht beter begrijpen daar die echt naar je zal luisteren.

2.Je voelt je makkelijk moedeloos en ziet weinig of geen licht aan het einde van de tunnel

Je bent makkelijk uit je lood geslagen door tegenslagen in het leven en raakt er moedeloos door. Je weet niet welke kant uit en kan het niet uit je hoofd zetten. Praten met iemand helpt hier erg bij. Iemand die luistert is vaak al voldoende om even terug energie op te halen en naar een oplossing te zoeken.

3.Je bent gestresst en dat uit zich in fysieke klachten zoals nekpijn, spierpijn,..

Stress heeft een zware invloed op het leven. Vooral op fysiek vlak ga je pijnen creëren zonder dat je er erg in hebt. Dan kan een kinesist je wel even helpen, maar uiteindelijk zal je de uiteindelijke oplossing toch zelf moeten zoeken.. Ga er naar op zoek en wie weet verdwijnen je pijnen zo vanzelf.

4.Je voelt jezelf in het nauw gedreven en wil in isolatie

Een gesprek die eindigt in tranen omdat je niet begrepen voelt. Mensen om je heen gaan zich onbegrijpelijk gedragen wanneer jij je mening uit. Je voelt je in het nauw gedreven en snakt naar een ruimte waar niemand je zegt hoe het nu werkelijk zit. Wanneer je daar nood aan hebt, moet je dat zeker doen. Het kan deugd doen om even helemaal op jezelf te zijn en alles op een rijtje te zetten.

5.Je bent steeds op je hoede

Je vertrouwen werd beschaamd en bent sindsdien op je hoede voor wie je vertrouwt. Stap voor stap zal je toch terug moeten opnieuw vertrouwen, al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Vertrouwen win je, wanneer je jezelf geeft.

Hoe ga jij om met innerlijke stress?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs