Volg je gevoel – Maak je dromen waar

21 april 2021 | Positiviteit | 4 reacties

Hoe vaak doe je iets niet terwijl je het eigenlijk altijd je droom is geweest? Laat jij je ook wel eens ompraten of tegenhouden door je omgeving? Soms kan je inderdaad niet anders dan die droom een droom te laten, maar meestal is er iets dat je tegenhoud die je eigenlijk niet zou mogen tegenhouden. Ben je nog mee? Lees gerust verder.

Stop met naar het verleden te kijken

Het verleden speelt heel dikwijls een grote rol in het niet najagen van je dromen. De gedachte ‘ja, maar in het verleden..’ speelt dan ook heel vaak op en dat is nergens voor nodig. Het verleden mag het heden niet bepalen ookal zal het verleden altijd een groot stuk van je leven met je mee. Laat dat echter niet aan je hart komen en maak plannen in de toekomst.

Stop met uitstellen

Een goed moment is niet altijd makkelijk te kiezen. We hebben altijd een excuus klaar om de droom weer maar eens uit te stellen, terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Je moet er natuurlijk wel over nadenken wanneer het juiste moment nu zou zijn en of je het nu wel financieel aankan, maar steeds maar uitstellen is geen goed idee.

Richt je op wat je wél wil

Leg de focus niet op wat je denkt niet te zullen bereiken, leg net de focus op wat je wél wil. De weg er naartoe is misschien niet de meest makkelijke en verschillende hobbels zullen het wellicht moeilijk maken. Maar geef niet op en ga vooral door.

Volg jij je gevoel om je dromen waar te maken?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

4 Reacties
 1. Naomi

  In mijn geval houden trauma’s uit het verleden me tegen om mijn droom waar te maken. En dus ‘kan’ het nu nog niet. Maar stap één is die trauma’s verwerken. Ben ik nu mee bezig, dus misschien werk ik dan toch stiekem ook al aan mijn droom;).

  Antwoord
  • Evelyne

   Goed bezig meid. Het is inderdaad al een eerste stap om je trauma te verwerken en zo naar je droom toe te werken 😉

   Antwoord
 2. Robin Schrijvers

  Ook hier eigen aangeleerde overtuigingen en trauma’s die me dagelijks doen twijfelen. Ik voel nochtans dat ik het in me heb om m’n dromen waar te maken, maar ’t is een dagelijkse struggle waar je niet in 1..2..3.. uitgeraakt. Da’s een maandenlang, misschien zelfs jarenlang proces.

  Antwoord
  • Evelyne

   Wat jammer dat trauma’s je tegenhouden om je dromen achterna te gaan. Hopelijk kan je het ooit wel doen, ik duim alvast hiervoor!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

We zijn al halfweg de zomer. Voor de één zit de reis naar het zonnige zuiden of tropische eilanden er al op, voor de ander moet die nog beginnen. Toch zijn er ook mensen die liever de zomer thuis in eigen tuin of een zomerse bar aan de kust beleven. Niets mis mee...

Lees meer
Geef negativiteit geen schijn van kans

Geef negativiteit geen schijn van kans

'We moeten er het beste van maken', 'We gaan er samen voor', 'Het zal je lukken' zijn maar enkele woorden die we elkaar toewensen eens één van de twee twijfelt over een belangrijke stap die we nemen. Daarom is het ook belangrijk om elke dag opnieuw aan een positieve...

Lees meer

Recente blogs