Te snel willen gaan in het leven – 5 manieren om langzamer te gaan

13 juli 2020 | Geest & Gezondheid, Lifestyle | 10 reacties

In het leven gaan heel wat dingen gepaard met snelheid, mee lopen met de rest, de eerste willen zijn in de winkel om zeker dat ene stuk te kunnen bemachtigen, .. Maar waarom? Het kan toch ook als je het langzamer aan doet? Ik geef je 5 manieren om dat te doen.

Welk doel heb jij?

In het leven zijn er veel doelen die je zou moeten bereiken. Denk maar aan het behalen van je diploma, het vinden van een job, het kopen van een huis, .. Het hoeft daarom toch niet in die volgorde te gaan? Denk er over welk doel jij wil bereiken en doe het op jouw manier. Zo ga je ook langzamer leven en veel bewuster omgaan met het leven.

Blaas even uit na een heftige dag

Deze ochtend vroeg moeten opstaan en de hele dag doorgewerkt aan dat ene project of op het bedrijf? Ga even liggen alvorens je terug aan de slag gaat met koken, poetsen of het gras maaien. Dat kan ook even wachten tot morgen toch? Luister naar je lichaam en ook naar jezelf. Niemand die je dit ooit kwalijk zal nemen.

Durf nee te zeggen!

Altijd ja knikken als de baas vraagt om nog iets af te werken terwijl je weet dat je hiervoor zal moeten overwerken of als de buurvrouw vraagt om met haar mee te gaan shoppen, terwijl een gans gazon op jou ligt te wachten om afgereden te worden. Tjah, dat gras kan wachten, maar een hele dag shoppen is niet naar mijn zin momenteel. Denk voor 1 keer aan jezelf en zeg nee als het niet past.

Beperk beeldschermtijd

Tegenwoordig moeten we allemaal online zijn en elkaars leven kunnen zien. Een mailtje van het werk in je mailbox móet gelezen worden en een post op Instagram moet geliked worden. Zet voor jezelf een tijd op het afsluiten van je beeldschermen en geniet gewoon van een goed boek in de tuin of zetel. Laat de online wereld even los en ga automatisch langzamer leven.

Focus je op een doel

Het sluit wellicht een beetje aan op het eerste puntje, maar eens je een doel voor ogen hebt ga je dan focussen op dat ene doel. Door niet met allerlei andere dingen bezig te zijn en alleen op dat ene doel bezig te zijn is het langzamer en fijner leven dan wanneer je met allerhande bezig bent en geen raad meer weet omdat het te veel is.

Ben jij bezig met hoe snel je leven gaat?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

10 Reacties
 1. Audrey

  Mooie post! Ik ben best wel (heel erg) ongeduldig. Ik heb de afgelopen jaren wel geleerd dat het niet erg is dat dingen langer duurden dan ik hoopte – en dan de maatschappij van me verwachtte – maar het blijft wel lastig om iets te moeten wachten dat je graag wil.

  Antwoord
  • Evelyne

   Ja, ik snap wat je bedoelt en dat kan best wel lastig zijn. We moeten gewoon leren niet te doen wat de maatschappij van ons verwacht, maar naar onszelf leren luisteren.

   Antwoord
 2. Ilona Wielinga

  Een mooi artikel! Ik probeer tegenwoordig ook echt bewust stil te staan bij wat ik wil, in plaats van wat een ander van me wil/verwacht/vraagt. Het is niet altijd makkelijk maar ik ben zoveel beter in nee zeggen dan een tijd terug en ik merk dat dat me vaak goed doet.

  Antwoord
  • Evelyne

   Heel goed dat je stil staat bij wat je wil en niet langer naar degene die wat van je verwacht te luisteren. Nee zeggen is inderdaad heel moeilijk, maar soms moet het echt.

   Antwoord
 3. Naomi

  Dank voor deze mooie blog. Ik kan ‘m wel gebruiken vandaag. Vanmorgen deed ik, al twee uur nadat ik opstond, een dutje en ik voel dat ik nog meer slaap nodig heb. Mocht niet van mezelf. Maar toch wel. Ik heb ’t echt nodig, in deze week vol afspraken. Dankjewel voor de reminder!

  Antwoord
  • Evelyne

   Absoluut! Je moet luisteren naar jezelf en je lichaam. Goed dat je je dutje hebt doorgezet.

   Antwoord
 4. Tamara

  Ja, dat even uitblazen zou ik beter ook eens meer doen, ik ga vaak van het ene, direct naar het andere en soms breekt me dat wel eens wat zuur op. Misschien moet ik ook even zeggen van “nu niet”. Maar ik vind het best moeilijk want dat blijft dan ook spelen in mijn hoofd dat het nog moet gebeuren.

  Antwoord
  • Evelyne

   Ik begrijp wat je bedoelt. Op het werk kan ik ook zo zijn. Als ik dan toch een momentje heb dat ik op een stoel kan uitblazen denk ik alweer aan wat nog moet gebeuren en ik zou dat best eerst doen, want.. Euh nee, ik moet mezelf ook wel eens zeggen: en nu rust ūüėČ

   Antwoord
 5. Rosanne

  Wat een mooi artikel heb je geschreven. Ik vind het soms zo bizar dat de tijd ontzettend snel gaat. Daarom probeer ik elke dag wel een moment te nemen om bij alles stil te staan.

  Antwoord
  • Evelyne

   De tijd gaat inderdaad snel en daarom moeten we er zelf van bewust zijn dat we zelf niet te snel willen gaan in bepaalde dingen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs