Sorry, het gaat niet – 5x hoe je jezelf kan motiveren

24 maart 2021 | Geest & Gezondheid | 6 reacties

Een slechte dag, week, periode, .. Het kan al eens gebeuren dat we geen zin hebben in de dag, een taak die afgewerkt moet worden of een gesprek die moet gevoerd worden. Dan kan de motivatie ons wel eens in de schoenen zitten en dat willen we toch best vermijden. We kunnen wel eens zeggen: ‘sorry, het gaat niet’, maar uiteindelijk moet het wel eens gaan gebeuren.

Probeer positief te blijven

Een slechte dag of een slecht moment kan je altijd eens overkomen. Laat daarom de moed nog niet zakken en probeer positief te blijven. Bedenk dat anderen het wellicht ook eens moeilijk hebben en je niet alleen bent. Haal daarom de positiviteit in je naar boven en ga aan de slag met een positieve gedachte zoals ‘als ik nu begin is het sneller klaar’.

Beloon jezelf achteraf

Een lastige taak is soms moeilijk te beginnen en soms verzinnen we duizenden excuses om er maar niet aan te moeten beginnen. Wanneer je jezelf beloond achteraf met bijvoorbeeld dat een taartje die je bij de bakker zag staan of een nieuwe reeks series die je wil bekijken, dan begin je misschien ook al sneller aan die lastige taak en is het een motivatie dat je achteraf iets kan doen die je leuk vind.

Stel haalbare doelen

Je moet een lastige taak afwerken, nog enkele nevenprojecten er bij nemen en als vervolg nog eens het volgende project voorbereiden. Dit alles in een korte tijd als in 2 dagen of sterker nog tot morgen. Stop! Je hebt bewust die taak laten liggen om dan nu als laatste te moeten afwerken tegen een niet haalbare tijd. Is het geen idee om dat doel onder te verdelen en vooral niet uit te stellen tot het laatst? Probeer dit maar eens 😉

Zoek een partner

Samen is alles beter dan alleen. Samen koffie drinken, samen shoppen, .. Maar ook in lastige taken kan je iemand vragen om je bij te staan of te helpen. Dan kunnen jullie elkaar belonen door nadien samen iets leuk te doen en zo heb je ineens ook twee vliegen in 1 klap.

Stel niet uit wat je nu kan doen

Lastige taken worden vaak uitgesteld en soms wel meer dan 1 keer. Bedenk bijvoorbeeld, je hebt nu tijd om dat ene kleine lastige taakje te doen, wel doe het dan nu dan ben je er ineens vanaf. Het voelt achteraf alleen maar motiverend om het voortaan op deze manier aan te pakken en zeg nu zelf, hoe leuk is dat gevoel dat je iets hebt afgewerkt? 😉

Wat is voor jou een motivatie om lastige taken toch te doen?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

6 Reacties
 1. Yaika

  Fijne tips! Ik start zelf vrij makkelijk aan een bepaalde taak of doel. Maar volhouden is een ander verhaal… Daarom extra fijn om nog even wat motivatietips te lezen!

  Antwoord
  • Evelyne

   Fijn dat het je heeft gemotiveerd 😉

   Antwoord
 2. Naomi

  Mooie tips. Voor mij zijn veel taken lastig en ik merk dat ik ze dan uitstel. Soms vanwege gebrek aan energie en soms vanwege gebrek aan overzicht. Wat mij het meest helpt, is om grote taken in minitaakjes te verdelen, zodat ik lekker kan afstrepen. Maar laat ik het zo zeggen: het is een leerproces;).

  Antwoord
  • Evelyne

   Fijn dat het zo voor jou goed uitwerkt. Keep up doing this 😉

   Antwoord
 3. Saskia

  Positief blijven is denk ik wel de belangrijkste. Fijne tips 🙂

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs