Positieve psychologie – Wat is het precies?

9 november 2020 | Positiviteit | 1 reactie

De traditionele psychologie kennen we allemaal. We zien het vaak als het negatieve terwijl we er allemaal wel eens baat bij kunnen hebben. Positieve psychologie is net het tegenovergestelde, maar hebben we evenveel baat bij als de traditionele. Even een woordje uitleg.

Het verschil tussen het ene en het andere

Je hebt dus verschillende soorten psychologie. Zo kennen we de traditionele als iets negatiefs (die niet persé negatief moet zijn, integendeel) die word omgezet in een soort van genezingsproces. De positieve versie nemen we echter niet vaak in de mond als psychologie, maar is het wel.

Positieve psychologie vs positiviteit

Is dit nu hetzelfde of niet? Nee, eigenlijk niet. De definitie van positiviteit omschrijft zich als in een situatie dingen zien die jij wil, terwijl bij positieve psychologie meer de positieve ervaringen een grote rol spelen. Bijvoorbeeld: Geluk, liefde en hoop ervaren is positieve psychologie en positiviteit is eerder het geluk tegemoet komen.

It’s up to you

Wat het ook is, uiteindelijk moet jij het doen. Geluk, liefde en hoop, jij moet er voor zorgen en daar helpt positieve psychologie graag een handje aan mee. Eigenlijk is het een soort van wetenschap en moet je hiervoor absoluut geen kei in fysica zijn. De psychologie zorgt er voor hoe je je tijdens het leven positiviteit kan bijbrengen en zo gaan beiden een beetje hand in hand met elkaar.

Hoe denk jij over positiviteit?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

1 Reactie
  1. Naomi

    Soms is er simpelweg even wat minder positiviteit denk ik. Ik ben wel blij dat ik mede met behulp van psychologie leer om dan toch in kleine dingen nog iets positiefs te kunnen zien.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

We zijn al halfweg de zomer. Voor de één zit de reis naar het zonnige zuiden of tropische eilanden er al op, voor de ander moet die nog beginnen. Toch zijn er ook mensen die liever de zomer thuis in eigen tuin of een zomerse bar aan de kust beleven. Niets mis mee...

Lees meer

Recente blogs

Heb jij ook opstartproblemen op maandag?

Heb jij ook opstartproblemen op maandag?

Opstartproblemen op maandag zijn voor veel mensen een herkenbaar fenomeen. Hier zijn 11 tips om je maandagochtend soepeler te laten verlopen. Monday is a state of mind. Put on your positive pants and get stuff done Voorbereiding op zondag Bedtijden: Ga zondagavond op...

Lees meer
17 tips om een ochtendroutine te creëren

17 tips om een ochtendroutine te creëren

Het ontwikkelen van een effectieve ochtendroutine kan je productiviteit, humeur en algehele welzijn aanzienlijk verbeteren. Hier zijn 17 tips om een routine in je ochtend te krijgen. The secret of your future is hidden in your daily routine By Mike Murdock Sta vroeg...

Lees meer