Meer positieve energie uit je leven halen doe je met deze 5 tips

19 oktober 2020 | Lifestyle | 1 reactie

Door energiedrankjes te drinken zal je niet meteen de juiste soort energie ophalen. Integendeel. Maar hoe trek je die positieve energie dan aan? Dat ligt vooral in eigen handen. Lees deze 5 tips en oordeel zelf of je positieve energie ervaart.

1.Zoek de positieve energie zelf op

Positieve energie komt natuurlijk niet vanzelf aanwaaien. Je moet het natuurlijk wel wat trainen om de positieve mindset te behouden. Zo blijf je best uit de negatieve cirkel door negatieve sferen te vermijden.

2.Ga op zoek naar nieuwe dingen

Nieuwe dingen starten kunnen je een nieuw positief gevoel geven en dus ook nieuwe positieve energie. Start bv een nieuw project thuis of op het werk, ga op zoek naar een nieuwe hobby, ..

3.Geef jezelf de tijd om positief te worden

Forceren heeft geen zin. Daarom moet je ook jezelf de tijd geven om je een positief gevoel te kunnen laten geven. Zo mag je best wel 1 dag jezelf wentelen in zelfmedelijden op voorwaarde dat je er niet in blijft hangen.

4.Wees dankbaar voor de kleine dingen

Er is heel wat om dankbaar voor te zijn. We beseffen het helaas niet altijd maar genieten van kleine dingen, zoals een verse kop koffie kunnen drinken in de pauze of gewoon even kunnen meezingen met dat ene liedje op de radio.

5.Creeër een positief gevoel

Een positief gevoel krijg je door anderen te helpen. Groot of klein, elke kleine beetjes helpen. Zoals bv, een oud dametje de straat helpen oversteken (zo cliché, maar geeft je toch een positief gevoel) of een collega uit de nood helpen op het werk.

Hoe zorg jij voor positieve energie?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

1 Reactie
  1. Naomi

    Positieve energie opzoeeken is heel belangrijk, maar ik leerde in mijn werk dat negatieve energie vermijden ook belangrijk is;). Als een collega alleen maar zat te mopperen, ging ik daar snel in mee. Tot ik besloot dat het humeur van die collega mijn dag niet hoefde te bepalen. Niet makkelijk, wel belangrijk.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs