Luister naar jezelf – 5x hoe je dat leert

18 september 2020 | Zelfliefde | 1 reactie

Soms komt het wel eens voor dat je kwaad bent op jezelf omdat iets niet gelukt is. Of je tegen jezelf zegt: ‘had ik maar naar mezelf geluisterd’ wanneer iets niet loopt hoe het moet. Net als zoveel dingen in het leven is ook luisteren naar jezelf een belangrijke les in het leven die we allen moeten leren.

1.Vermijd verschillende meningen

Soms is het positief om verschillende meningen te horen, maar soms ga je hierdoor ook heel hard twijfelen of gewoon lukraak volgen wat de ander zegt. Net op dat moment moet je kunnen luisteren naar jezelf en de meningen van anderen kunnen minimaliseren.

2.Creëer geen schuldgevoel

Wanneer je naar jezelf luistert moet je soms iemand anders teleurstellen. Voel je hieromtrent vooral niet schuldig. Het is oké om ook eens aan jezelf te denken. Je gaat de ander heus niet kwetsen om eens niet in te gaan op zijn voorstel als die niet bij jou past.

3.Luister naar je lichaam

We weten allemaal dat stress op het lichaam slaat. Nekpijn, rugpijn, .. het zijn maar enkele klachten die je zeggen dat het te veel geworden is. De beste manier is om hiernaar te luisteren. Verzorg jezelf na een stressvolle dag of roep even halt naar het stressvolle leven. Kom tot jezelf om erger te voorkomen.

4.Ga in gesprek met jezelf

Soms kan het geen kwaad om een interview met jezelf te doen. Vraag jezelf wat je doet en wil doen. Misschien ligt de oplossing wel dichterbij dan je denkt.

5.Train jezelf

Luisteren naar jezelf doe je niet in 1 dag. Het is een les van vallen en opstaan. Dus is het belangrijk om het luisteren een training te geven. Ga regelmatig met jezelf in gesprek en luister op tijd naar je lichaam.

Luister jij voldoende naar jezelf?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

1 Reactie
  1. Naomi

    Mooi artikel weer. Wat je zegt over die verschillende meningen, is heel herkenbaar. Ik vraag wel graag de mening van iemand, maar liever niet van heel veel mensen, want inderdaad: dan word je niet veel wijzer.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Overtuig jezelf – 5x hoe je dat doet

Overtuig jezelf – 5x hoe je dat doet

Jezelf overtuigen om een nieuw avontuur aan te gaan of iets te doen die volledig buiten je comfortzone ligt. Ga jij er voor achteruit en blijf je in je coconnetje? Of kan jij jezelf overtuigen om toch voor het onbekende te gaan en je gewoontes even achter je te laten?...

Lees meer

Denk jij voor jezelf of voor anderen?

Als het eens in je hoofd schiet dat wanneer er volk op de stoep staat en je huis helemaal overhoop ligt dat je overkomt als een rommelige persoon terwijl je anders altijd alles opgeruimd hebt. 'Oh nee, wat gaan ze nu van mij denken?' zou je wel eens durven denken....

Lees meer

Recente blogs

Zomer-10 plaatsen om te zien: Limburg

Zomer-10 plaatsen om te zien: Limburg

Limburg, een provincie in het oosten van België, staat bekend om zijn prachtige natuur, historische steden en culturele bezienswaardigheden. Hier zijn enkele van de belangrijkste toeristische attracties in Limburg: Hasselt: Japanse Tuin: De grootste Japanse tuin in...

Lees meer