Jezelf kwetsbaar opstellen is een kracht

19 maart 2021 | Geest & Gezondheid | 2 reacties

Al ben je open of gesloten van nature, jezelf kwetsbaar opstellen is niet altijd even makkelijk. Je hebt er moed en een portie lef voor nodig en soms word dat ook niet door iedereen geaccepteerd. Je toont namelijk je gevoelige kant en niet iedereen weet hoe hier mee om te gaan.

Perfect Imperfect

Niemand is perfect, hoor je wel eens vallen in een gesprek aan tafel. En toch streven we er allemaal onbewust wel naar om perfect te zijn. Voor velen heeft dit ook een andere betekenis. En dan heb je imperfect die nog een stapje verder gaat. Dan heb je pas het gevoel dat je niet goed genoeg bent, onvolmaakt en zelfs zwak bent. Probeer daarom zeker de grens te leggen bij gewoon perfect te zijn. Hoe moeilijk dit ook is.

Oprechte gevoelens durven tonen

Niet iedereen durft het en velen lopen hier zelfs van weg. We zijn het er allemaal over eens dat het leven niet elke dag een feestje is en we allemaal een mindere dag of periode kunnen ontmoeten. Het is daarom ook geen schande om je oprechte gevoelens uit te spreken. Sterker nog, het helpt jezelf om het los te laten en later weer door te gaan. Neem daarom ook niet zomaar iemand in vertrouwen en klop eventueel aan bij je beste vriendin of een hecht familielid.

Let op voor de valkuil

Helaas kan je je ook iets té kwetsbaar opstellen en ben je hierdoor minder kritisch en nog minder alert voor jezelf. De kunst is dus de balans te vinden om jezelf tegen die valkuil te beschermen. Want jezelf kwetsbaar opstellen is een kracht, maar wees nog meester over de kracht en vermijd om jezelf in kuil te zien vallen.

Kan jij makkelijk jezelf kwetsbaar opstellen?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

2 Reacties
 1. Naomi

  Zo mooi gezegd weer! Bij mij ligt het er echt aan wie ik tegenover me heb, hoe kwetsbaar ik durf te zijn. Dat is denk ik ok niet zo erg, zolang je er maar voor zorgt dat er wel altijd mensen zijn bij wie je echt kwetsbaar kunt zijn.

  Antwoord
  • Evelyne

   Dank je! Ja, zo is het wel. Als je zo een paar mensen hebt waar je je kwetsbaar kan opstellen dan is dat goed.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs

Heb jij ook opstartproblemen op maandag?

Heb jij ook opstartproblemen op maandag?

Opstartproblemen op maandag zijn voor veel mensen een herkenbaar fenomeen. Hier zijn 11 tips om je maandagochtend soepeler te laten verlopen. Monday is a state of mind. Put on your positive pants and get stuff done Voorbereiding op zondag Bedtijden: Ga zondagavond op...

Lees meer
17 tips om een ochtendroutine te creëren

17 tips om een ochtendroutine te creëren

Het ontwikkelen van een effectieve ochtendroutine kan je productiviteit, humeur en algehele welzijn aanzienlijk verbeteren. Hier zijn 17 tips om een routine in je ochtend te krijgen. The secret of your future is hidden in your daily routine By Mike Murdock Sta vroeg...

Lees meer