Inspiratieloos? Zo krijg je het terug

20 december 2023 | Feel Good, Uitgelicht | 0 Reacties

Weet je even niet meer waar je nu weer over moet schrijven op je website/blog? Niet getreurd, je bent vast niet de enige die de inspiratie even kwijt is. (Jawel, ook ik voel mij al eens inspiratieloos šŸ˜‰ en kwam hierdoor op het idee voor dit artikel šŸ˜‰ ) Volg even mee wat je kan doen.

Als het even niet loopt, moet je het soms laten varen

Scrollen in het oneinde, op zoek naar een beetje inspiratie of een goed onderwerp om over te schrijven. Zuchten en de moed opnieuw oprapen om toch maar iets gedaan te krijgen. Het werkt soms eerder averechts dan dat het helpt om in een sneltempo iets gedaan te krijgen. Herken jij je hier in? Lees dan deze tips om een inspiratieloos moment te doorkomen.

Schrijf het op

Soms ben je alleen maar bezig over hoe je een alinea moet schrijven die dan vol informatie staat over je onderwerp. Maar als dat even niet gaat, dan heb je het wel even moeilijk. Neem gewoon eens een wit blad en schrijf wat er in je opkomt. Dat kan heel gevarieerd zijn, over het weer, de kast die in je schrijversruimte staat of de lievelingstrui die je momenteel draagt. Ook kan het verlichtend zijn om je gevoelens van dat moment op te schrijven.

Zoek ontspanning

Als je gefocust blijft om inspiratie te vinden ga je ze zelden vinden. Zoek even wat ontspanning en doe iets helemaal anders dan zoeken naar inspiratie. Gooi de tv open en kijk naar een serie die je al lang wil uitkijken of ga naar buiten en doe een boswandeling. Voor wie graag iets doet in het huishouden kan zich misschien ontspannen met een huishoudelijke taak zoals stofzuigen, afstoffen, ramen lappen, ..

Ga naar een andere ruimte

Een andere ruimte kan nieuwe perspectieven geven en ook nieuwe inspiratie. Je hoeft hiervoor niet te gaan verhuizen naar de andere kant van de wereld, maar een andere kamer in huis kan ook al veel doen. Zo zit ik soms in de keuken te schrijven en verhuis ik plots naar de woonkamer als het even niet meer lukt. Sommige mensen vinden eerder inspiratie als ze naar de dichtste koffieshop trekken met hun laptop of notitieblok, andere vinden inspiratie midden in het bos.

Hou een notitieboekje bij

Ken je het? Je bent op weg naar de bakker of tijdens een drukke werkdag krijg je opeens een geweldig idee, maar heb je niets bij de hand om je idee uit te werken. Met een notitieboekje in je handtas/jas kan je elk moment dat je een idee krijgt kort het idee opschrijven met enkele woorden om die dan later als je thuis komt en tijd hebt op je laptop uit te tikken. Zo zorg je voor een grotere keuze aan artikelen om te delen, voor wanneer je eens een inspiratieloos moment hebt.

Extra tips om inspiratie op te doen:
-zoek het niet te ver, soms vind je inspiratie in de kleinste dingen
-stap uit je comfortzone
-ga op stap met vrienden of familie, de inspiratie kan zomaar komen opborrelen
-geef jezelf tijd, lukt het vandaag niet, morgen kan het misschien wel

Wat doe jij op een inspiratieloos moment?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Heb jij ook opstartproblemen op maandag?

Heb jij ook opstartproblemen op maandag?

Opstartproblemen op maandag zijn voor veel mensen een herkenbaar fenomeen. Hier zijn 11 tips om je maandagochtend soepeler te laten verlopen. Monday is a state of mind. Put on your positive pants and get stuff done Voorbereiding op zondag Bedtijden: Ga zondagavond op...

Lees meer

Recente blogs

Heb jij ook opstartproblemen op maandag?

Heb jij ook opstartproblemen op maandag?

Opstartproblemen op maandag zijn voor veel mensen een herkenbaar fenomeen. Hier zijn 11 tips om je maandagochtend soepeler te laten verlopen. Monday is a state of mind. Put on your positive pants and get stuff done Voorbereiding op zondag Bedtijden: Ga zondagavond op...

Lees meer