Hoe je negatief denken kan ombuigen naar positief denken

We hebben allemaal wel eens een bad day of meerdere bad days. Dan gaan we al gauw in een negatieve wereld rondzweven en durven er wel eens te blijven hangen. Daarom moet je net het negatief denken ombuigen in het positief denken.

Probeer het positieve te zien

Yeah right, easy! Nee, helemaal niet. Probeer maar eens uit die negatieve cirkel te raken als je steeds naar het negatieve kijkt. Zal niet lukken. Probeer daarom het positieve te zien en langzamerhand uit de negatieve cirkel te komen.

Bouw positieve gewoontes op

Zoek een vast moment waarin je je kan focussen op het positieve in het leven en jezelf. Bijvoorbeeld bij het douche/bad moment.. Wanneer je dit elke dag op hetzelfde moment doet zal dit moment ook wel automatisch in je worden opgenomen en hoef je er niet meer aan te denken dat je nog zo’n moment moet hebben.

Dankbaar zijn voor de kleine momenten

We doen het vaak veel te weinig. Maar het is ooh zo belangrijk. Geniet met volle teugen van de kleine momenten en je word wellicht automatisch uit die negatieve cirkel getrokken. Geniet bv van die fijne momenten die je creeërt met vrienden en familie. Geniet van die bos bloemen die midden in de woonkamer staan te pronken. En geniet vooral van quality-time.

Hoe gaan jullie het negatief denken ombuigen naar het positieve?

Delen:

2 Reacties

  1. 16 oktober 2020 / 07:45

    Afhankelijk van hoe moe ik ben, lukt het mij de ene dag beter dan de andere, dat ombuigen. Ik vind elke dag een vast momenten gebruiken voor positieve gedachten een mooi idee. Dan ‘moet’ je in elk geval een moment proberen om je gedachten om te buigen.

  2. 19 oktober 2020 / 15:25

    Voor mij is het glas gelukkig meestal halfvol in plaats van half leeg.
    Maar herkenbaar zoals Naomi hierboven ook al zegt, als je moe bent is het moeilijker om het goede te zien. Dus een keer op tijd naar bed en lekker uitslapen, dat helpt voor mij heel erg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.