Hoe ga je ontspannen de nieuwe werkweek in?

Het is weer maandag. Ja, een nieuwe werkweek dus. Blegh, hoor je wel eens, maar je kan het ook anders zien. Positief de nieuwe werkweek inkijken zorgt er voor dat vrijdag dichterbij is dan je denkt. Er bestaan heel wat tips om je werkweek ontspannen te beginnen ongeacht hoe (stressvol) je job er uit ziet.

Een ontspannen weekend

Meestal, als je voltijds gaat werken, gebeuren de huishoudelijke klussen in het weekend. Niet iedereen heeft hier een ontspannen gevoel door, maar zet er een ontspannende activiteit tegenover en je zal zien hoe snel je een lastige taak hebt afgewerkt.

Maak je werktas en weekplanning al op zondag

Wie vroeg de veren uit moet kan maar beter de werktas al klaarzetten op zondag. Dat geeft ook een fijn gevoel dat je op maandagochtend een minder rush rush-gevoel hebt. Ook de weekplanning kan je beter al op zondag maken en hoeft helemaal niet veel tijd in beslag te nemen. Schrijf al je afspraken zorgvuldig in en bepaal je weekmenu al zodat je daar al niet hoeft over te tobben tijdens je werkuren.

Ga op tijd naar bed

Niet iedereen heeft even veel slaap nodig, maar maak er een gewoonte van dat je op zondag op tijd je bed in kruipt. Slaap inhalen van het afgelopen weekend kan nooit geen kwaad en je zal hierdoor nog frisser aan de dag beginnen en wie weet hou je het wel vol tot het einde van de week 😉

Wat doe jij om een werkweek relaxed te beginnen?

Delen:

2 Reacties

  1. 23 november 2020 / 12:17

    Ik zet inderdaad alles al klaar voor de dag erna, zowel voor mezelf als voor Noa. Geeft toch een stukje rust.
    Fijne tips!

  2. 23 november 2020 / 16:18

    Ik maakte mijn planning zelfs al op de vrijdag van de werkweek ervoor. Dan hoefde ik in het weekend echt nergens aan te denken. Dat mislukte trouwens jammerlijk, want ik kon mijn hoofd niet uitschakelen, maar het idee was goed;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.