Het niet kunnen vervullen van eigen wensen – Hoe kijk je hier positief naartoe?

14 oktober 2020 | Geest & Gezondheid | 2 reacties

Ieder van ons zit met een verborgen wensenlijst. De één al groter dan de ander, maar daarom niet minder bereikbaar. Positief blijven is de boodschap, maar is daarom niet makkelijker. Hoe kijk je dan positief?

Spreek je wensen uit

Mensen kunnen tot op heden nog steeds geen gedachten lezen. Zit je met een diepe wens, spreek die uit en wie weet komt die wel sneller tot vervulling dan je denkt. Wanneer je dan toch die wens niet kan vervullen door omstandigheden praat je er eveneens best over met je omgeving. Het verlicht je geest en schouders omdat je het niet meer alleen met je meedraagt.

Geef niet te snel op

Onzekere mensen gaan al snel negatief denken wanneer een wens niet vervuld kan raken. Doch mag je niet te snel opgeven en moet je alle pistes toch eens bewandeld hebben. Geef niet te snel op en geef het vooral een kans.

Schrijf duidelijk uit wat je wil

Net zoals bij een stappenplan bij een opdracht voor school of het werk, schrijf je beter uit wat je wens is. Begin bij het begin en vervolg zo de verdere stappen. Bij het opschrijven word het wellicht ook duidelijker waarom het wel of niet kan. Maar wees altijd positief en vergeet vooral de vorige tips niet 😉

Hoe ga jij om met een wens al dan niet te vervullen?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

2 Reacties
  1. Naomi

    Uitschrijven vind ik een goed idee. Ik doe dat met wensen eigenlijk nooit, maar het maakt het natuurlijk wel heel concreet.

    Antwoord
  2. Tamara

    Wel interessant, soms heb ik het wel moeilijk om mijn (diepe) wensen uit te spreken omdat ik niet altijd goed weet wat ik nu echt wil.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs