Hersenkrakers in het leven – 5 tips om hiermee om te gaan

10 juni 2020 | Geest & Gezondheid | 4 reacties

Tijdens je leven kan je heel wat hersenkrakers oftewel momenten waarover je heel lang en goed moet over nadenken hebben. Een grote beslissing in het leven nemen doe je niet in 1,2,3 en daarmee kunnen heel wat hersenen dubbele uren draaien. Ik geef je enkele tips om hiermee beter mee om te gaan.

Ga niet over 1 nacht ijs

Een grote beslissing kun je maar beter even goed overdenken. Daar komt heel wat denkwerk bij te pas en misschien ook wel wat slapeloze nachten. Maar op een dag kom je er wel uit. En word het misschien de beste beslissing in je leven.

Praten helpt

Praten is vaak de beste oplossing om een beslissing in het leven te maken. Je krijgt een heldere en soms andere kijk op het onderwerp, wat je kan helpen bij de definitieve keuze. Of je nu praat met je naaste, je vrienden of professioneler maakt allemaal niet uit. Zolang je bij een grote beslissing maar kunt praten om een keuze te kunnen maken.

Weeg de voor- en nadelen af

Ga even zitten aan tafel met een blad papier. Neem er een pen bij en schrijf de mogelijke voor- en nadelen even op. Wegen de voordelen op tegen de nadelen, dan is je keuze wellicht sneller gemaakt. En zo heb je eens alles op een rijtje gezet voor jezelf en weet je misschien ook beter wat je wel of niet wil in het leven.

Wees niet te streng voor jezelf

Vaak word een grote beslissing gewoon uit de weg gegaan doordat je gewoon bang bent dat je het niet zal aankunnen op één of andere manier. Doe dat jezelf niet aan en wees niet te streng voor jezelf. Uit ervaring weet ik dat ik al heel veel kansen hierdoor heb mislopen. Mijn onzekerheid heeft mij al dikwijls de das omgedaan. Daarom, wees niet te streng voor jezelf en durf soms en risico te nemen.

Hoe ga jij om met belangrijke beslissingen?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

4 Reacties
 1. Sarah

  Op dat vlak staat mijn onzekerheid mij het meest in de weg. Ik heb daar helaas ook al veel kansen door mislopen. Dat is iets waar ik aan werk!

  Antwoord
  • Evelyne

   Hier is dat ook een werkpuntje, maar ooit slagen we er in om onze onzekerheden weg te wuiven 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs

Zomer-10 plaatsen om te zien: Limburg

Zomer-10 plaatsen om te zien: Limburg

Limburg, een provincie in het oosten van België, staat bekend om zijn prachtige natuur, historische steden en culturele bezienswaardigheden. Hier zijn enkele van de belangrijkste toeristische attracties in Limburg: Hasselt: Japanse Tuin: De grootste Japanse tuin in...

Lees meer