Gejaagd door het leven – Is dat wel nodig?

28 mei 2021 | Geest & Gezondheid | 0 Reacties

Tegenwoordig leven wij, mensen, een gejaagd leven. Niet zozeer de hoeveelheid taken die je tot je opneemt, maar eerder de aantal verplichtingen die zich opstapelen. Ze zeggen wel eens, haast en spoed is zelden goed, maar dat klopt ook als een bus. We voelen ons gefrustreerd en denken dat we vanalles moeten terwijl we beter keuzes maken om onszelf te beschermen tegen een herhalende cirkel.

Bewaak je grens

Een nieuwe week, nieuwe verplichtingen of verplichtingen die steeds weer terug komen. Hollen van de ene afspraak naar de andere en steeds maar blijven gaan. Je kan het een beetje vergelijken zoals werken op automatische piloot. Dan ga je gewoon dingen doen die je altijd doet maar er geen gevoel bij krijgt omdat het al zo gewoon aanvoelt. Je beleeft de dingen die je doet op een dag niet meer intens en gaat maar door als een robot die precies weet hoe het moet. Tot op een dag dat je fouten begint te maken en heel wat dingen vergeet. Je vergat een afspraak in te plannen of erger nog je vergat een afspraak na te komen. Je neemt de verkeerde documenten mee en gaat als een zombie terug naar huis. Dat is misschien wel het teken dat je grens bereikt is en je best ingrijpt.

Doorbreek je cyclus

Elke weekdag staat er wel iets op de planning en komt die elke week hetzelfde terug. Je rent van punt a naar punt b en wil er nog eens een punt c of d aan breien. Hoe meer je gedaan hebt op 1 dag hoe beter toch? Fout. Een dag telt dan wel 24 uur, hou er rekening mee dat je er minstens 8 van moet slapen daarnaast toch nog een uur of 4 ontspanning of ontlading nodig hebt per dag. Dat laatste vergeet men snel, want tijd hebben ze niet. Het takenlijstje stopt niet en dus is er ook geen tijd om te ontspannen of ontladen. Bij thuiskomst van een lange werkdag moet je nog het huis opruimen, koken, een wasje doen en de droogtrommel snel nog ledigen. Sla daarom eens één van die taken over en ga eens een halfuur languit in de zetel liggen niets doen.

Verlies je prioriteiten niet uit het oog

Tussen al die verplichtingen zitten toch enkele prioritaire verplichtingen. Door als een speer doorheen de dag te vluchten kan je die wel eens uit het oog verliezen. Eens een douchebeurt overslaan en die compenseren met een kattenwas aan de lavobo is nog zo erg niet als je toch aandacht blijft schenken aan je voorkomen. En laat dat laatste toch een prioriteit zijn. Mensen zien je uiterlijk en je voorkomen als het eerst. Een nette broek en t-shirt of eender welk ander kledingstuk die je lichaam siert is een prioriteit. Het kost je minimaal een hap van je tijd om een gepaste outfit uit je kast te toveren. Misschien een tip: hang je outfit al de avond voor je werkdag klaar. Een andere prioriteit is je voeding. Een hamburger tussendoor is niet erg, maar voorzie genoeg gezonde voeding om die vette hamburger te compenseren.

Hoe ga jij om met een gejaagd leven?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs