Falen is balen – 3x waarom dat niet zo is

In iets mislukken voelt al snel als falen, maar dat is het niet. Het is net een soort van leerproces in het leven om af en toe eens te durven falen. Achteraf balen we enorm van dat wat we als mislukking zien en gaan we in een soort negatieve cirkel ronddraaien.

1.Stap af van perfectie

Een project op het werk die maar niet lijkt op te schieten omdat je steeds vanalles wil veranderen. Perfect is het niet, dus moet het anders en beter klinkt het dan vaak in het hoofd. Perfectie bestaat niet en hier kun je maar beter van afstappen als je weer eens tegen die negatieve lijn durft aan te leunen.

2.Ik wil wel, maar het zal toch niet lukken

Wanneer je onzeker bent zal je wellicht vaak een stemmetje in het hoofd hebben die je verteld dat je het niet hoeft te proberen omdat het toch niet zal lukken. En toch moet je je hierover proberen te zetten en omgekeerd denken. Ik kan het wél! Alleen is dit makkelijker gezegd dan gedaan en is dit een kwestie van oefenen.

3.Verander geen successen

Soms heb je een succesformule gecreëerd maar wil je die eveneens toch nog verbeteren. Blijf er af en geniet met volle teugen van het succes. Sommige successen mag je gewoon niet veranderen omdat ze hun glans verliezen.

Denk jij ook wel eens dat je gefaald hebt?

Delen:

4 Reacties

 1. 12 september 2020 / 08:35

  Successen veranderen is denk ik voor veel mensen een valkuil. Nooit zo over nagedacht, maar nu ik dit lees, zet het me zeker aan het denken. Dank weer voor het delen.

  • Evelyne
   Auteur
   13 september 2020 / 19:39

   Inderdaad, er word wel eens gezegd: Never change a winning team en dat is net zo.

 2. 13 september 2020 / 20:08

  Ja, gelijk heb je! Een van mijn favoriete quotes is: whether you think you can or you think you can’t you’re right, van Henry Ford. Als je inderdaad denkt dat het niet zal lukken, zal het inderdaad zo zijn. Maar als je erin gelooft, lukt het meestal wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.