Een opgeruimd hoofd hebben doe je zo

4 augustus 2023 | Geest & Gezondheid | 0 Reacties

Het is wat. Steeds van hot naar her rennen, op tijd op je afspraak raken, nog even snel de was en plas afwerken, .. En dat allemaal in korte tijdspanne van 24u. Soms maken we het onszelf moeilijker dan we zelf willen. Maar hoe zorgen we er nu voor dat we ons hoofd opruimen?

Wied het onkruid uit je gedachten en laat je geluk groeien

By M. Berg

Plan fijne momenten in

Onverwachte fijne momenten zijn dikwijls het leukst, maar wat als die er nu niet komen? Dan mag jij gerust een fijn moment voor jezelf inplannen. Laat dat strijkijzer maar even staan waar het staat en neem in de plaats een fijn badje met een zalig geurende bruisbal. Maak desnoods een weekplanning en plan daarin minstens 1 zo’n moment in per week. Je hoofd zal je hiervoor dankbaar zijn.

Vergeet het verleden

Soms hou je onbewust zo hard vast aan het verleden dat je de ruimte niet meer vind om het leven positief te benaderen. Hier speelt vooral het mentale een grote rol en daarin kan een bezoek aan de psycholoog je wel helpen. (maar dit is absoluut geen verplichting!, je kiest volledig zelf of iemand als een psycholoog jou kan helpen)

Bepaal je prioriteiten

Aan het begin van de dag begin je vaak al te zuchten wanneer je je agenda checkt met afspraken en taken. Maak desnoods een lijstje alvorens aan je dag te beginnen. Noteer welke taken je het moeilijkst vind en het snelst af moeten en combineer het met een makkelijk en fijn klusje tussenin te plaatsen voor de gezonde afwisseling.

Extra korte tips:
-Hou een dagboek bij om je gedachten te ordenen
-Leg die telefoon echt even weg wanneer je me-time hebt
-Ontspan echt bij je ontspanning

Kan jij een opgeruimd hoofd makkelijk creëren?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs

Heb jij ook opstartproblemen op maandag?

Heb jij ook opstartproblemen op maandag?

Opstartproblemen op maandag zijn voor veel mensen een herkenbaar fenomeen. Hier zijn 11 tips om je maandagochtend soepeler te laten verlopen. Monday is a state of mind. Put on your positive pants and get stuff done Voorbereiding op zondag Bedtijden: Ga zondagavond op...

Lees meer
17 tips om een ochtendroutine te creëren

17 tips om een ochtendroutine te creëren

Het ontwikkelen van een effectieve ochtendroutine kan je productiviteit, humeur en algehele welzijn aanzienlijk verbeteren. Hier zijn 17 tips om een routine in je ochtend te krijgen. The secret of your future is hidden in your daily routine By Mike Murdock Sta vroeg...

Lees meer