Een lui gevoel hebben-5x tips om terug aan de slag te gaan

24 mei 2021 | Geest & Gezondheid | 0 Reacties

We kennen het wel, een ellenlange to do-lijst dat op je ligt te wachten en wanneer je er dan kan aan beginnen heb je er helemaal geen zin in en kruip je liever terug je bed in of open je dat ene tijdschrift die dichtbij ligt om die in 1 keer volledig uit te lezen. Een paar uur later is nog steeds niets in huis gekomen om die to do-lijst kleiner te maken en eveneens heb je de dagen er na even min zin om er in te vliegen. Hier zijn 5 tips om je lui gevoel terug wat positiever te maken.

Vandaag niet, maar morgen.. ook niet

Uitstelgedrag of gebrek aan motivatie, het zorgt er voor dat die to do-lijst alsmaar langer en onafgewerkt blijft. Zo plan je misschien om deze middag die ene ruimte in huis onder handen te nemen, maar is de zin er voor opeens verdwenen. Dan zeg je, ik doe het morgen wel, maar ook dan verdwijnt de zin om er aan te beginnen terug. Het is makkelijk om te zeggen dat je jezelf moet dwingen om die ene taak toch te doen, maar zo makkelijk gaat het niet altijd. Toch kan een beloning achteraf een fijne boost zijn om toch maar die taak te volbrengen.

Verdeel je taak in kleinere taakjes

Op je to do-lijst staat een serieuze opruimbeurt van het hele huis gepland. De zin om hier aan te beginnen verdwijnt met de minuut als je er nog maar aan denkt. En toch moet het gebeuren. Verdeel die grote taak daarom in kleinere taakjes en over meerdere dagen. Niemand zegt je dat die ene kamer in 1 dag moet opgeruimd worden toch? En tussenin kan je best eens gaan zitten en verdeel je het lui zijn met toch iets doen.

Kom in beweging en onderneem actie

De zetel zit zo knus en lekker, waarom moet ik ook weer die arbeid doen? Omdat de hele dag lui zijn je echt lui maakt. Je mag best eens een dagje lui zijn inplannen, maar zorg er voor dat 1 dag niet 2 of 3 dagen word. Dan pas heb je een probleem en raakt die ene kamer die opgeruimd moet worden helemaal niet opgeruimd. Hop met die kont en gaan met de banaan!

Maak je hoofd leeg in plaats van op te stapelen

Voel je weer die luiheid opkomen? Ga dan even een frisse neus halen in plaats van je terug in de zetel te nestelen. Er is meer kans dat je die ene taak toch gaat aanpakken, na die frisse en deugddoende wandeling dan dat je weer op je luie kont zit.

Stel doelen in plaats van taken

Een to do-lijstje met taken is soms een must, maar niet als je nooit iets gedaan krijgt omdat je geen zin hebt om het te doen. Op één of andere manier moet het toch gebeuren. Dus stel doelen in plaats van taken. Waarom moet die ene kamer ook al weer opgeruimd worden? Juist ja, ik moet ruimte creeëren. Dat is dan het doel en je zal zien dat je veel sneller aan die taak zal beginnen.

Ben jij soms wel een te lui om aan je takenlijst te beginnen?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs