Ik heb geen zin – Zo motiveer jij jezelf

9 april 2021 | Geest & Gezondheid | 2 reacties

Een hele week met werkafspraken of na het werk nog verschillende andere afspraken doen. Je hebt er niet altijd even veel zin in en toch zijn het dingen die moeten gebeuren. Dan moet je er jezelf er van overtuigen om toch maar te doen wat er in die agenda staat al is dat met flinke tegenzin.

Denk aan wat je er na kan doen

Een shopafspraak met vriendinnen is natuurlijk altijd leuk en wellicht hoeft niemand hiervoor extra gemotiveerd worden. Maar er zijn ook andere afspraken die moeilijker zijn, maar je toch niet onderuit kan. Zo kijk je wellicht niet uit naar de jaarlijkse tandartsafspraak maar moet die wel gebeuren. Denk er aan dat je na een goed uurtje terug buiten de praktijk bent en met een gerust hart verder kan. Zo kan je misschien eens snel de stad in of ga je thuis lekker comfy naar die ene serie kijken die je al zolang wou zien.

Stel een deadline

Soms ga je dingen bewust uitstellen omdat je er zo tegenop ziet om er aan te beginnen. Stel daarom een deadline en maak hier gebruik van een soort to do lijstje waarbij je de verschillende taken kan afvinken. Een fijn gevoel heeft het dan om met een volledig afgevinkt blad voor je neus te zitten en je taak dus volledig is afgewerkt. Helemaal fijn is het dan nog dat het binnen de afgesproken tijd is.

Beloon jezelf achteraf

Een beloning als in een koffie in je favoriete koffiebar is meestal extra genieten als je afspraak waar je zo tegenop zag vlot gegaan is. Ook een werkopdracht die je helemaal niet zag zitten kan leuker worden wanneer je bedenkt wat je kan doen met die tijd eens het afgewerkt is. Zo kan je met die vrije tijd wat quality-time alleen of met vrienden hebben en beloon je jezelf na al dat harde werk.

Wat doe jij om jezelf te motiveren

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

2 Reacties
 1. Robin Schrijvers

  Herkenbaar wel, todo lijstjes maken die ik makkelijk kan uitvinken helpt me vaak! En ja ook hier mezelf soms eens belonen tijdens m’n werk bv.. “Nu effe doorperen en sffs 5 a 10 minuutjes rust en de ukelele bovenhalen”. Het zijn kleine dingen soms 🙂

  Antwoord
  • Evelyne

   Het zijn inderdaad de kleine dingen, maar die zijn ook heel belangrijk 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs