Een herfstdip? – 5 tips die helpen het niet toe te laten

Ja, we zijn herfst. We gaan eigenlijk al dik tegen de winter aan, maar goed. We zijn herfst en dat betekent voor sommigen een leuke frisse periode, maar helaas geniet niet iedereen van de leuke herfstkleuren. Het is niet ongewoon dat je van een fijne en warme zomer naar een grille herfst een beetje down gaat rondlopen. Laat het daarom niet toe met deze 5 tips.

Verzorg jezelf met slaap

Voor jezelf zorgen is sowieso belangrijk. Daar hoort bij dat je voldoende slaapt of eventueel slaap inhaalt gedurende dag. Of wees gewoon eens lekker lui met een boek op de bank of languit gestrekt voor tv. Let wel dat je niet het tegenovergestelde effect creeërt en stop op tijd om terug iets energieks te doen.

Laat licht in huis en je leven

Het is belangrijk om heel veel natuurlijk licht te creëren in huis. Daarvan fleur je op en ga je al minder snel de negatieve toer op. Hou desnoods een soort van herfstschoonmaak. En dan.. gooi de gordijnen open en laat het zonlicht schijnen door je vers gepoetste ramen 😉

Frisse buitenlucht

Bij mooi herfstweer is het altijd eens aangeraden om een klein ommetje te maken. Wie eerder grote wandelingen verkiest kan hier alleen maar voordeel uit halen. Frisse buitenlucht geeft je weer nieuwe vitamines die je binnenshuis nooit zomaar kan ophalen.

Me-time is belangrijk

Naast voldoende slaap is me-time eveneens heel belangrijk. Maak tijd voor een warm bad en leg jezelf in de watten met een maskertje op je gezicht. Tijdens koude herfstdagen ziet je huid iets meer af dan tijdens de warme zomerdagen. Daarom is het belangrijk dat je je huid hydrateert met het gepaste masker.

Gezonde voeding

Een vettige hamburger op zijn tijd kan altijd eens. Maar zorg extra op je voeding tijdens koude en herfstige dagen. Neem voldoende koolhydraten en vitamines binnen wanneer je die buiten minder snel kan ophalen. Maak zelf een gezond ontbijt en een gezonde maaltijd. Experimenteer met fruit, yoghurt en nog van dit alles. Maar.. een stuk chocola mag ook wel eens 😉

Hoe kom jij de herfst door?

Delen:

3 Reacties

  1. 27 november 2020 / 13:26

    Tja, het is toch wat. Ik gebruik zelf inmiddels een aantal jaren vitamine D en heb wel echt het idee dat dat me erdoorheen sleept. Alhoewel dat moeilijk te zeggen is gezien alle psychische problematiek waar ik inmiddels mee kamp.

  2. 27 november 2020 / 13:45

    Goeie tips! Persoonlijk heb ik echt het meeste aan buitenlucht! Zeker als het zonnetje schijnt, geeft dat zoveel energie

  3. 27 november 2020 / 15:50

    Prachtige tips. Bij mij sluipt er iedere herfst weer een dip in en dit jaar was die dip heftig. Te heftig. Uiteindelijk was het beste ‘medicijn’ extra frisse buitenlucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.