Lifestyle

Druk op tijd en stond op de rustknop

Een te hoge druk op jezelf leggen, heel veel moeten maar niet kunnen, toch proberen maar het lukt niet en toch maar willen doorgaan? Het is misschien een teken.

Werkdruk of de lat voor jezelf te hoog leggen?

We kennen het wellicht allemaal. Een te drukke en stressvolle job, de lat voor onszelf hoog leggen in de job en er buiten. Je gaat vooruit alsof je leven er van afhangt en gaat maar door en door. Niet gezond uiteraard, maar soms zie je geen uitweg omdat je steeds maar goed wil doen voor de ander en jezelf een goed gevoel wil geven.

Vind een rustknop die je halt toeroept

Wanneer de werkdruk hoog ligt en je steeds verder wil blijven gaan kom je plots op een hijgpunt. Je voelt je wat belabberd, maar toch ga je door. Dat hijgpunt wil je eigenlijk al iets zeggen. Het is namelijk tijd om de rustknop te zoeken die je halt toeroept.

Maak gebruik van die rustknop

Als je die rustknop gevonden hebt, maak er dan zeker gebruik van. Want voor je het weet ga je te ver in de lat te hoog leggen en is de rustknop verder dan verwacht. En hoe verder je gaat, hoe moeilijker het ook word om die rustknop te vinden. Dus.. maak er gebruik van als die tevoorschijn komt.

Ga jij soms te ver in de lat te hoog leggen?

12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!