Doe ook eens zomaar iets – 5x hoe je dat doet

Tegenwoordig zijn we alleen maar druk bezig met ons leven te leiden. Een afspraak hier, een rondje boodschappen halen, een andere afspraak die niet kan wachten, .. En zo vliegen we maar de klok rond. Sta je wel eens stil bij mensen die eens hulp nodig hebben of eenzaam hun dagen slijten? Een klein gebaar kan al een hele wereld betekenen voor hen. En ook jij komt hier alleen maar met een positief gevoel uit.

Een kaartje of cadeau

Zomaar een kaartje sturen naar iemand om die ene te bedanken of een hart onder de riem te steken kan een hele grote betekenis zijn voor de ander. Of tegenwoordig is het makkelijk om online een cadeau te laten opsturen naar die ene die het even nodig heeft of gewoon iets lief voor je heeft gedaan. Stel je voor hoe jij je zou voelen mocht er op een dag een kaartje van je beste vriendin, tante of iemand die je dierbaar is in de bus steken.

Een klein liefdevol gebaar buitenshuis

Een gebaar hoeft niet groot te zijn en niemand verwacht dat je helemaal alleen een berg verzet. Maar stel dat je op je wandelroute een man of vrouw die moeilijk te been is tegenkomt en die raakt met moeite aan het eerstvolgende bankje. Een arm zou die persoon al veel helpen en voor hem/haar ben je dan al heel behulpzaam. Of de deur openhouden voor de man die achter jou binnen wil in de supermarkt.

Geef materiaal weg

Je kent het wel, er hangen kleren in je kleerkast die je niet meer draagt wegens te oud, een miskoop, .. Je houd een opruimactie in je kleerkast en plaatst alles op een tweedehandswebsite te koop. Wat je ook kan doen is die in een zak steken voor een vzw die kledij geeft aan minderbedeelden. Deze mensen springen een gat in de lucht en jij krijgt er een goed gevoel bij. Zo kun je dit ook met speelgoed en vele andere dingen.

Een compliment

Iemand een compliment geven kan zoveel deugd doen. Zowel voor jij die hem geeft als de persoon die hem ontvangt. Twee vliegen in 1 klap dus. Hou het niet bij dat ene complimentje, maar geef ook anderen een welgemeend schouderklopje na iets die afgerond is. Het geeft beiden alleen maar een boost.

Vergeet je naasten niet

Ga eens langs bij de buurvrouw om een praatje te slaan of bel die ene tante die je al lang niet meer hebt gehoord. Zeker in tijden van nu moeten we de eenzaamheid verdrijven bij wie het meest nodig is. Je hoeft dit niet dagelijks te doen, maar eens om de zoveel tijd wanneer je eens een moment vrij hebt kan je eens denken aan diegene die eenzaam zit te wachten op een telefoontje of theekransje.

Doe jij vaak eens zomaar iets voor een ander?

Delen:

2 Reacties

 1. 8 april 2021 / 10:02

  Mooie voorbeelden! Tijdens de eerste lockdown probeerde ik elke dag een kaartje op de bus te doen en ik merkte hoe leuk dat was voor de ontvanger, maar ook voor mij om te maken. Helaas werd het al snel weer veel minder. Af en toe probeer ik het toch weer op te pakken. Gewoon, omdat het simpel is en toch voor een grote glimlach kan zorgen.

  • Evelyne
   Auteur
   8 april 2021 / 19:24

   Dat is heel lief van jou. Ik stuur ook vaak kaartjes, maar inderdaad dat is hier ook in periodes 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.