Denk niet te veel na – 3 tips om hiermee om te gaan

28 september 2020 | Geest & Gezondheid | 5 reacties

Onzekere mensen gaan al snel nadenken over wat anderen over hen denken. ‘Wat gaan ze denken over mijn outfit?’, ‘Vinden ze mij wel leuk genoeg?’ zijn maar enkele vragen die door het hoofd van een onzekere kunnen ronddwalen. Hier zijn 3 tips om hiermee om te gaan.

1.Probeer elkaars gedachten niet te lezen

Onbewust doen we dit heel snel. Hoe vaak heb jij al niet gedacht ‘Jezus, wat heeft die nu aan?’ terwijl je rustig door de straten wandelt. Zo kunnen ook anderen over jou denken. Dus, denk hierover niet te veel na en laat zo’n dingen zo snel mogelijk los. Het is het allemaal niet waard.

2.Zie ze praten over mij

Een gedachte die heel vaak door iemands hoofd kan spelen (ik beken dat dit vooral bij mij gebeurt) is denken dat ze over jou bezig zijn als je een groepje mensen ziet staan. Die gedachte zorgt er uiteraard voor dat je onzeker word over jezelf, want die mensen zijn helemaal niet bezig over jou. Het gespreksonderwerp kan heel goed gaan over een project of huishoudelijke taak in het dagelijkse leven. Laat het los en ga gewoon lekker meekletsen.

3.Neem het niet allemaal persoonlijk

Vaak neem je als onzekere persoon alles heel erg persoonlijk, waardoor er negatieve gedachten durven opduiken in je hoofd. Probeer dit zo min mogelijk te doen en probeer je eigen leven te leiden. Laat het nadenken los door je op andere dingen te focussen.

Denk jij te veel na over wat men over jou zegt?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

5 Reacties
 1. Naomi

  Punt twee is zó herkenbaar. En vaak komt het inderdaad voort uit onzekerheid. Niet nodig dus, maar ja, gevoel hè…

  Antwoord
 2. Ilona Wielinga

  Inmiddels kan ik dit soort dingen een stuk makkelijker van me af laten glijden. Vooral door de gedachte ‘ik weet wel beter’. En ik denk dat het wat dat betreft scheelt dat ik jaren gepest ben (verder weinig positiefs aan), waardoor ik de mening van anderen inmiddels wel laat voor wat het is.

  Antwoord
 3. Tamara

  Interessante post! Waar ik ook echt op probeer te letten, is me bewust zijn van wat ik interpreteer, zo bewaak ik ook negatievere gedachten.

  Antwoord
 4. Nicole Orriëns

  Ja, ik dénk het wel. En daar ga ik meteen al de mist in dus ; )

  Antwoord
 5. Saskia

  Ik laat dit soort dingen de laatste jaren eigenlijk wel makkelijk van me afglijden. 🙂

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs